UNA DESENA DE DETINGUTS

Desarticulada una organització dedicada al tràfic internacional de marihuana

El grup també distribuïa cocaïna en diferents punts d'Espanya

1
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos del Camp de Tarragona han desarticulat una xarxa criminal dedicada al tràfic de drogues i han detingut 10 persones. La investigació es va iniciar el maig de l'any passat, quan es va detectar una organització dedicada al tràfic internacional de marihuana que distribuïa la droga des de Catalunya a diversos països europeus, principalment a França. Una altra de les seves activitats delictives era el tràfic de cocaïna i haixix en diverses localitats d'Espanya.

En el transcurs de la investigació els agents van acreditar que el grup portava a terme la seva activitat des de Tarragona, la Selva del Camp i Mont-roig del Camp. El seu mètode consistia a utilitzar furgonetes correu per traslladar la droga fins al punt des d'on s'havia de fer la distribució al consumidor final.

 

En el marc de la investigació que duien a terme, el dia 11 de gener els policies van detenir un turisme que havia fet un moviment sospitós a Tarragona. Durant el registre els agents van localitzar dues bosses de plàstic als peus d'un dels seients que contenien prop de dos quilograms d'haixix i van detenir els seus dos ocupants, el principal investigat i líder del grup criminal i una altra integrant de l'organització.

 

A partir d'aquí l'operatiu va continuar el dia 12 de gener amb dues entrades i registres, a la Selva del Camp i en una finca de Mont-roig, durant els quals es va intervenir més droga i diners en metàl·lic.

 

El dia 14 de gener els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar presó per a quatre dels integrants i llibertat amb càrrec per a sis més.

Notícies relacionades

 

El dia 17 de gener els investigadors van fer un registre encara més exhaustiu de la furgoneta que havien detingut el dia 11 quan sortia de la finca de Mont-roig del Camp, ja que havien sabut que disposava d'un doble fons perfectament camuflat. Els policies van localitzar 31 quilograms d'haixix, 26.400 euros en metàl·lic, una arma del calibre 38 i munició.