POBRESA ENERGÈTICA

Colau considera el Govern del PP "indirectament responsable" del que ha passat a Reus i critica les subministradores

Reclama a la Generalitat "la màxima sanció possible" a la companyia

Colau, indignada amb Gas Natural-Fenosa per la mort de la veïna de Reus.

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat aquest dimecres el Govern de Mariano Rajoy “indirectament responsable” de la mort d'una dona a Reus a qui s'havia tallat l'electricitat i on al seu domicili es va declarar un incendi provocat per una espelma. Colau ha dit que l'Executiu del PP “no només no ha frenat la pobresa energètica, sinó que ha fet el contrari”.

Notícies relacionades

L'alcaldessa també ha interpel·lat les empreses energètiques: “Parlem d'un bé de primera necessitat, de coses necessàries per a la vida humana. No es pot tractar com una mercaderia qualsevol, han d'assumir la seva responsabilitat, una cosa que no han fet voluntàriament”.

CÀSTIG

L'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, una de les entitats que va impulsar la ilp que es va acabar convertint en la llei 24/2015 sobre exclusió residencial i pobresa energètica, ha recordat que la norma segueix vigent pel que fa a protecció del consumidor vulnerable, i per això les subministradores no poden tallar el servei sense comprovar quina és la situació econòmica del client afectat. “Tenen beneficis d'escàndol mentre condemnen a la pobresa”, ha dit. La Generalitat, ha afirmat, “s'ha d'assegurar que compleixen (la llei) i si no tramitar una sanció. Espero que en aquest cas es tramiti la màxima sanció possible”. Tot seguit, s'ha ofert al Govern català perquè, amb l'ajuntament, interpel·lin les companyies.