A ESPARREGUERA

Condemnat a 22 anys per matar a ganivetades el seu excap per acomiadar-lo

L'Audiència de Barcelona considera que hi va haver assassinat amb traïdoria i acarnissament

icoy8536277 barcelona 08 07 2008 centenario del palacio de jus160614210856

icoy8536277 barcelona 08 07 2008 centenario del palacio de jus160614210856 / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 22 anys i mig de presó un home acusat d'assassinar a ganivetades el seu antic cap, a qui va atacar mortalment als voltants de l'empresa d'Esparreguera (Baix Llobregat) de la qual havia sigut acomiadat sis anys abans.

En la sentència, l'Audiència, seguint el veredicte de culpabilitat emès per un jurat popular, imposa a l'acusat, Fernando Pozuelo, una pena de 22 anys i mig de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament i li ordena que indemnitzi amb 800.000 euros els familiars de la víctima.

El crim va ser el 29 de gener del 2014, quan l'acusat, armat amb dos ganivets de cuina d'uns 12 centímetres de full cada un, va anar al polígon industrial d'Esparreguera on hi havia la seva antiga empresa, es va acostar al vehicle on estava assegut el seu excap, li va clavar diverses punyalades, el va treure del cotxe i el va seguir atacant amb els ganivets, fins a causar-li 41 ferides d'arma blanca.

L'acusat va ser detingut poc després en un centre comercial de la localitat d'Abrera (Baix Llobregat), quan encara tenia els dos ganivets plens de sang i anava amb la roba tacada de sang.

GRAN NOMBRE DE FERIDES

Segons el jurat popular, l'acusat va actuar de forma "conscient i intencionada" i va agreujar de forma "innecessària i inhumana" el patiment de la víctima, al causar-li un gran nombre de ferides amb els ganivets, totes encara en vida, i la majoria "completament supèrflues i no dirigides a causar la mort".

En la sentència, que es pot recórrer, l'Audiència subratlla que el jurat popular va determinar que la intenció de l'acusat al clavar les 41 punyalades al seu excap "no podia ser una altra que causar un dolor o patiment suplementari a la víctima i que un nombre tan gran de ferides no eren en absolut necessàries per causar la mort".

Notícies relacionades

El condemnat havia treballat a l'empresa que dirigia la víctima fins al 2008 i, després del seu acomiadament, havia iniciat diversos procediments judicials amb aquesta companyia, tant laborals com penals.

Després del judici, la defensa de l'acusat va sol·licitar que se li imposés com a màxim una condemna de 10 anys de presó, per un delicte d'homicidi, tenint en compte els atenuants de confessió i l'eximent de legítima defensa i d'actuar sota els efectes de l'alcohol, si bé l'Audiència ho ha rebutjat al considerar que no es compleix cap requisit per beneficiar-se d'una rebaixa de la pena.