La policia demana evitar la disfressa de pallasso diabòlic per a un Halloween segur

És un dels cinc consells que ha difós a través de les xarxes

halloween

halloween

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha difós cinc 'trucs' per celebrar un Halloween segur, entre els quals ha destacat una crida perquè es freni la difusió de persones disfressades de pallasos diabòlics, una moda que està causant temor en algunes ciutats. "Sigues més original, la disfressa de pallasso diabòlic està molt vista", han aconsellat. Precisament aquest dimecres va transcendir una denúncia d'una agressió a Badajoz per part d'una persona disfressada.

"No comparteixis publicacions que creïn alarma social i si estàs en una situació de risc truca al 091", continua la Policia, que difondrà una sèrie de consells a través de les xarxes socials amb el 'hashtag' #HalloweenSeguro. En aquest sentit, es recorda que l'exhibició d'objectes perillosos per a la vida i la integritat física de les persones amb ànim intimidatori està prohibida.

La Policia també alerta sobre la celebració de festes els pròxims dies. "Si tens previst anar a una festa terroríficament divertida, informa't de si té llicència i autorització i comprova que el local compleix totes les mesures de seguretat", assenyalen.

Els 'trucs' de Halloween també es dirigeixen als més petits. "Si els teus fills i la seva colla volen demanar llaminadures amb el truc o tracte, avisa'ls que millor que ho facin sempre en grup, fixa amb ells una ruta i un horari concrets i recorda'ls que no han d'entrar a cap domicili ni a cap cotxe de desconeguts i, si són molt petits, han d'anar sempre acompanyats d'un adult", aconsellen.

Notícies relacionades

La Policia, que ha difós un comunicat en què adjunta en to d'humor una imatge d'una disfressa d'un agent 'terrorífic', també s'atura en aquest aspecte. "La disfressa de policia és una indumentària que sovinteja molt aquests dies. Recorda que no està permès fer-ne un ús indegut que pugui confondre els altres i fer-se passar per un agent de l'autoritat".

L'últim consell és un clàssic en tots els consells que sol difondre la Policia per alertar sobre el perill de conduir sota els efectes de l'alcohol. "A més d'irresponsable i de risc per als altres i per a tu mateix, és delicte", recorden. I acaben: "Si has de beure, dóna-li carbasses al teu cotxe".