UN PROCÉS PERILLÓS

Detinguts tres traficants que elaboraven oli de marihuana en un pis d'Horta-Guinardó

Es tracta d'una substància que es consumeix inhalant el fum que provoca durant la combustió

drogamossos

drogamossos

1
Es llegeix en minuts

El divendres 16 els Mossos van rebre l'avís que al pati interior d'un domicili tres persones estaven manipulant marihuana. Els agents es van dirigir fins al lloc dels fets, a Horta-Guinardó, i van enxampar tres homes manipulant uns tubs d'acer inoxidable en què anaven introduint i premsant marihuana. Van ser detinguts i estan en llibertat amb càrrecs.

A més de la droga, els investigadors també van observar uns 11 pots de gas butà, safates de vidre i guants que juntament amb els tubs d'acer inoxidable s'utilitzen per elaborar oli de marihuana (BHO, 'butane hash oil'). Es tracta d'una substància concentrada de THC (tetrahidrocannabinol) que es consumeix inhalant el fum que provoca durant la seva combustió. Aquest tipus de consum del BHO es coneix amb el nom de 'dabbing'.

 

El procés per obtenir el BHO és lent i perillós perquè s'utilitza gas butà, un gas molt inflamable. Com que alguna d'aquestes persones estaven fumant mentre manipulaven la marihuana i el gas butà, els agents van haver d'intervenir ràpidament per evitar qualsevol incidència greu.

Durant el registre els agents van localitzar 2.341 grams de marihuana processada, 50 recipients de gas butà de 400 ml, extractes de resina, recipients i elements de distribució com brides i bosses termosegellades.

Notícies relacionades