PLAGA SOCIAL

Els testimonis confirmen l'estat de xoc de la noia violada als Sanfermines

Vuit persones declaren davant del jutge en el cas de la noia agredida sexualment per cinc joves andalusos, que es troben a la presó

L'advocat de la víctima assenyala que els qui van atendre la jove la van veure "plorant, desconsolada"

 

  / ÁLVARO BARRIENTOS / AP

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / PAMPLONA

Vuit persones van declarar ahir, en qualitat de testimonis, davant del titular del jutjat número 5 de Pamplona, en el cas obert per la violació d’una noia als Sanfermines, i van confirmar la versió de la víctima: que estava commocionada i plorava de manera desconsolada quan la van trobar. Cinc joves andalusos, que es troben a la presó, estan processats per la violació de la noia, una madrilenya de 18 anys, Entre ells, un aspirant a guàrdia civil

Després que els acusats es declaressin innocents el 2 de setembre passat per videoconferència, aquesta setmana ha tocat el torn als testimonis. Es tractava de la parella que va atendre la jove després del succés, la persona que va trobar el telèfon de la víctima, tres policies municipals, la veïna de l’immoble on van tenir lloc els fets i una jove a petició de la defensa d’un dels acusats.

Notícies relacionades

L’advocat de la víctima, Carlos Bacaicoa, va comentar que els policies havien afegit «algun detall interessant» que no podia concretar a la declaració de l’atestat, i va qualificar de «xocant» que la testimoni sol·licitada per la defensa es limités a dir que els acusats eren «molt simpàtics, lligaven molt i no tenien necessitat de violar a ningú». 

Els altres testimonis, va explicar el lletrat, havien reiterat que la noia estava en estat de xoc, plorant, desconsolada. «És clar –va afegir– que no era fingit». Un dels advocats defensors va incidir en la línia de la defensa que «existeixen moltíssimes contradiccions».