Detinguda una cuidadora per maltractar un nen a Castelldefels

Un testimoni va gravar en mòbil com pessigava el menor i el forçava per donar-li menjar

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han detingut una cuidadora per, presumptament, pegar, pessigar i donar menjar a la força a un nen de dos anys i mig a Castelldefels (Baix Llobregat), segons ha informat aquest diumenge la policia catalana, que afegeix que un testimoni va alertar els agents, després de gravar la seqüència amb un telèfon mòbil.

Els fets van tenir lloc el 22 d'agost a la tarda, quan un home que estava en un càmping de Castelldefels va alertar via telefònica d'una sèrie d'agressions físiques a un menor d'edat per part d'una cuidadora en una parcel·la contigua a la seva. A l'arribar al lloc, els policies van contactar amb el testimoni, que va ensenyar un vídeo als agents que havia gravat en què s'observava com a l'hora de sopar la dona cridava a un nen d'uns dos anys i mig. En la gravació també es veia com pegava al menor, el pessigava i l'obligava a menjar de manera violenta. A més, la cuidadora també es feia càrrec d'un nadó de dos mesos que és germà de l'agredit.

Notícies relacionades

Els Mossos van contactar amb els pares del menor per explicar-los els fets i van respondre que la cuidadora vivia amb ells des que va néixer el petit. El menor va rebre assistència mèdica en un hospital pròxim i els metges no li van detectar lesions. Els agents van procedir a la detenció de la cuidadora per aquests fets i es va comprovar que tenia tres ordres de detenció judicials que estaven vigents.

La dona, equatoriana de 49 anys, va passar a disposició del jutjat de guàrdia, que en va decretar la llibertat amb càrrecs pels fets relacionats amb la violència cap al menor, però va ordenar el seu ingrés a presó en compliment de les ordres judicials que tenia pendents.