La dona tirotejada pel seu ex a Saragossa va portar gravacions amb amenaces però la Policia les va rebutjar

La Direcció Superior obre una investigació per saber per què la dona va sortir de comissaria sense denunciar

amonge35076554 gra086  zaragoza  12 08 2016   un agente de la polic a local160814211043

amonge35076554 gra086 zaragoza 12 08 2016 un agente de la polic a local160814211043 / Toni Galan

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

La dona que divendres va rebre diversos trets a Saragossa de mans del seu exmarit havia anat dos dies abans a comissaria a denunciar les amenaces que rebia d'aquest però la Policia Nacional hi va treure importància i va sortir sense presentar denúncia. Els agents ni tan sols van voler escoltar les gravacions de les amenaces que la filla tenia guardades al mòbil, segons la declaració que aquesta va efectuar després del succés.

La filla, que va acompanyar la víctima a efectuar la denúncia, ha explicat també que els agents que les van rebre van perdre tot l'interès quan van saber que el matrimoni estava en tràmits de separació, cosa que a totes dues els va causar un gran "neguit i impotència", segons el periódico 'Heraldo'.

TRUCADES AL 010

La frustració va portar la mare a efectuar diverses trucades al 016 sense que se sàpiga tampoc quin va ser el resultat o quinesopcions li van oferir en aquest servei. Mare i filla van fer constar davant la Policia el temor que l'exmarit utilitzés les armes de caça i tret olímpic de què disposava a casa, com així va ser finalment.

Els que sí han pogut escoltar les gravacions són els funcionaris del Grup d'Homicidis, que ara podran utilitzar-les com a prova en la investigació per temptativa d'assassinat oberta contra l'agressor, un petit empresari de la capital aragonesa.

Notícies relacionades

Després de conèixer la declaració de la filla, la Prefectura Superior de Policia de Saragossa ha acordat obrir una investigació per aclarir per què la dona va sortir sense efectuar la denúncia i sense ni tan sols omplir el formulari que permet avaluar el risc. "S'estudiarà tot, però caldrà ser prudents i esperar a conèixer els resultats de la investigació interna", han assenyalat fonts del cos policial. 

La dona, que va rebre diversos trets, continua en estat greu però estable, després de ser sotmesa a dues intervencions. L'agressor, que es va intentar treure la vida, es troba molt greu però també estable.