A Argamasilla de Calatrava

Set guàrdies civils ferits en una baralla amb armes de foc a Ciudad Real

Diverses persones han sigut detingudes arran de l'altercat, fruit de l'enemistat entre dues famílies

dcaminal34919646 gra160 argamasilla de calatrava  ciudad real   04 08 2016   160804170052

dcaminal34919646 gra160 argamasilla de calatrava ciudad real 04 08 2016 160804170052 / Mariano Cieza Moreno

1
Es llegeix en minuts

Vuit persones, set d'elles guàrdies civils, han resultat ferides en un altercat amb armes de foc que ha tingut lloc avui a Argamasilla de Calatrava (Ciudad Real), a l'anar els agents a fer un registre domiciliari.

Segons informa a Efe el servei d'urgències i emergències 112, han rebut l'avís que hi havia una baralla amb armes de foc aquest dijous a les 8.56 hores, al carrer Cantarranas de la localitat. A l'hospital de Puertollano han sigut ateses un total de vuit persones, de les quals dues estan hospitalitzades i la resta ja han sigut donades d'alta.

Un dels ferits que està ingressat, amb pronòstic reservat, és un guàrdia civil de 43 anys, que presenta lesions a les dues cames per impacte de munició de plom. L'altre hospitalitzat, també amb pronòstic reservat, és un home de 56 anys, ferit per arma de foc a la cama i amb lesions múltiples per ploms a l'abdomen.

Els altres sis són ferits lleus amb hematomes o per ploms que, després de ser atesos a l'hospital, han sigut donades d'alta.

Els fets, segons han explicat a Efe fonts municipals, han passat arran d'un operatiu muntat per la Guàrdia Civil a les localitats d'Argamasilla de Calatrava i Puertollano, als domicilis de dues famílies gitanes enfrontades, i amb l'objectiu d'intervenir-los les armes de foc que poguessin guardar a casa.

L'enfrontament s'ha produït a l'anar els agents al domicili d'Argamasilla de Calatrava.

ES VEIA VENIR

L'enemistat familiar es deu al fet que una noia casada amb un home del clan de Puertollano va abandonar la llar conjugal i va tornar a casa dels seus pares a Argamasilla, cosa que va provocar des de fa diverses setmanes l'enfrontament entre les dues famílies.

Notícies relacionades

Aquest dijous s'han fet diverses detencions, han assenyalat les fonts municipals, que han comentat que la baralla es veia venir i, de fet, l'ajuntament havia demanat diverses vegades a la subdelegació del Govern que intervingués per evitar enfrontaments.

El fet està relacionat amb la recent detenció a Puertollano d'un noi de 19 anys per un intent d'homicidi a Argamasilla de Calatrava.