ARRESTOS A CASTELLDEFELS, BCN i JAÉN

Cau un grup que estafava venent mòbils i videojocs a preus de ganga

Els oferien per internet i una vegada adquirits, no arribaven mai al comprador

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han detingut vuit persones en una operació que ha permès desarticular un grup acusat d'estafar centenars de persones, a les quals oferien per internet mòbils i videojocs a un preu de ganga i, una vegada cobrats, no arribaven mai al comprador.

Segons han informat aquest dimarts els dos cossos, en l'operació conjunta s'han detingut set persones, residents a Castelldefels (Baix Llobregat) i Barcelona, i una a Jaén, acusades de 72 delictes d'estafa i 52 d'usurpació de la identitat, amb els quals van obtenir uns beneficis de 17.000 euros estafant persones d'Ourense, Vigo, Madrid, Almeria i Sevilla, entre altres punts d'Espanya.

Els detinguts oferien telèfons mòbils i consoles de videojocs, tots d'última generació, en pàgines d'anuncis per internet, a preus sempre inferiors als 400 euros, molt inferiors als de mercat.

Notícies relacionades

Una vegada acordat el preu amb el comprador, se li indicava un número de compte bancari on havia d'efectuar l'ingrés i, una vegada pagaven, els productes no arribaven mai al comprador.

Per amagar la seva identitat, els detinguts havien usurpat vuit identitats diferents, obtingudes de víctimes d'altres estafes, residents al conjunt d'Espanya, i posaven a nom d'aquestes identitats els comptes corrents en què s'havien d'ingressar els diners de la comanda.