A MÀLAGA

Una dona maltractada demana ajuda mitjançant una nota als deures del seu fill

Una professora la va trobar i va trucar a la Policia, que va arrestar el marit

Benalmadena / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Una dona resident a Benalmádena (Màlaga) ha avisat del presumpte maltractament que patia a través d'una nota amagada als deures del seu fill. El seu marit ha sigut detingut com suposat autor d'un delicte de violència de gènere.

Els fets es van produir el 18 d'abril. La dona va amagar una nota d'auxili als deures del seu fill, i la tutora del nen al col·legi va descobrir l'avís. Davant això, la direcció del col·legi va alertar el Cos Nacional de Policia, segons va avançar aquest dimarts el diari 'Abc'.

Els agents van decidir que el col·legi havia de convocar la parella a una reunió. Després els professors van aconseguir que únicament entrés al centre la mare, i després van procedir a preguntar-li sobre la seva situació.

EL MARIT, SOTA VIGILÀNCIA

El marit de la dona va ser posat a disposició judicial, encara que està en llibertat, vigilat a través d'un dispositiu electrònic de control, segons han informat fonts del cas. A més, el jutjat ha dictat una ordre d'allunyament de la víctima com a mesura cautelar.

El subdelegat del Govern, Miguel Briones, ha precisat, per la seva part, aquest dimecres als periodistes que la dona va introduir mig foli en un llibre de text del seu fill, en què feia constar dades personals que van fer intervenir "de manera exemplar" la tutora.

"Crec que la mateixa intel·ligència de la víctima a l'hora de denunciar d'aquesta manera la seva parella ha sigut el que ha posat en alerta tot el sistema, des de la mateixa docent fins a la Policia Nacional", ha declarat.

Notícies relacionades

Segons ha subratllat, "el sistema ha funcionat i hem aconseguit preservar a través d'aquestes mesures provisionals la integritat de la víctima assegurant l'allunyament de l'agressor o presumpte agressor".

No obstant, el subdelegat de Màlaga ha insistit que el marit segueix sent "presumpte agressor" fins que no hi hagi una resolució judicial.