El 'fals shaolin' de Bilbao reconeix que va pegar i va assassinar les seves víctimes

Aguilar s'ha negat a contestar a les preguntes que han plantejat els advocats de les acusacions particulars

Juan Carlos Aguilar, el fals shaolin.

Juan Carlos Aguilar, el fals shaolin.

2
Es llegeix en minuts

Juan Carlos Aguilar, de 49 anys, conegut com el 'fals monjo shaolin', ha admès aquest divendres els assassinats de la dona nigeriana Maureen Ada Otuya i de la colombiana Jenny Sofía Rebollo, comesos el juny del 2013 a Bilbao.

"Sí, ho reconec tot", ha respost Aguilar al ser preguntat pel fiscal si reconeixia els assassinats de les dues dones a l'inici del judici que ha començat avui a l'Audiència de Biscaia.

El fals shaolin ha respost "sí" a mesura que el representant del ministeri públic l'anava interrogant sobre si els dies 1 i 2 de juny del 2013 va portar les dues dones al gimnàs que regentava a Bilbao i les va matar.

Aguilar, professor d'arts marcials, ha admès que en primer lloc, l'1 de juny, va assassinar Jenny Rebollo, de 40 anys, a qui ha dit que no coneixia i a qui va agredir amb cops de puny i puntades de peu fins a causar-li la mort. Després va disseccionar el cadàver i se'n va desfer.

Ha reconegut que l'endemà va portar al mateix gimnàs Maureen Ada Otuya, de 29 anys, a qui va lligar de mans en un habitacle del local i la va estrangular amb una corda.

Va ser per aquesta dona per qui es van conèixer els fets, ja que, en un moment determinat, Ada Otuya va aconseguir sortir fins a la porta del gimnàs que donava al carrer per demanar auxili, encara que la porta estava tancada i Aguilar va portar de nou la jove nigeriana a l'interior del local.

No obstant, l'escena va ser presenciada per una testimoni, que va trucar a l'Ertzaintza.

Els agents van aconseguir entrar al gimnàs, ubicat al cèntric carrer de General Concha, i van trobar al citat habitacle Aguilar, amb el tors nu i les mans plenes de sang, al costat d'Ada Otuya, ferida i lligada de mans, peus i coll.

La dona va ingressar en estat de coma a l'hospital bilbaí de Basurto, on va morir el 5 de juny.

Després de contestar afirmativament a les preguntes que li anava fent el fiscal, Aguilar s'ha negat a contestar a les preguntes que han plantejat els advocats de les acusacions particulars, exercides per les famílies de les dues dones.

Al començament del judici, l'advocada defensora d'Aguilar ha llegit un escrit en què l'acusat reconeixia l'autoria dels fets com "dos assassinats amb traïdoria" i comunicava que té intenció d'indemnitzar les famílies de les víctimes amb la liquidació dels seus béns, ara embargats.

Notícies relacionades

Un cop reconeguts els fets, el judici se centrarà a demostrar si Aguilar va matar a més amb "acarnissament" Ada Otuya, cosa que reclama l'acusació particular però que no ha sigut admesa pel processat.

La fiscalia ha qualificat els fets com dos assassinats amb traïdoria i ha demanat 20 anys de presó per a l'acusat per cada un d'ells.