Detinguts 2 policies locals de Vila-seca per presumptes tortures i detenció il·legal

El cap d'aquest cos policial també està imputat en el cas, que està sota secret de sumari

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos policies locals de Vila-seca (Tarragonès) i han imputat el cap d'aquesta policia en un presumpte cas de lesions i detenció il·legal investigat pel Jutjat d'Instrucció 1 de Tarragona.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), les detencions es van realitzar el dimecres 4 de març sota la direcció d'aquest jutjat.

Aquest divendres els dos arrestats han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs amb l'obligació de comparèixer al jutjat el dia 1 i 15 de cada mes.

El jutge ha pres aquesta decisió després que la Fiscalia no hagi sol·licitat cap mesura cautelar, mentre que la declaració del cap de la Policia Local --que no ha sigut detingut però està imputat en aquesta causa-- s'ha suspès fins al 16 de març a les 10 hores.

Notícies relacionades

El dia de les detencions els Mossos van registrar el domicili d'un dels detinguts i la comissaria local de Vila-seca, on, segons fonts municipals, es van limitar a inspeccionar les taquilles dels agents implicats.

Els delictes que els imputen de manera genèrica, sense concretar què s'atribueix a cada un, són lesionsdetenció il·legal, omissió del deure de perseguir delictes, falsificació documental i encobriment.