Una activista espanyola, agredida i insultada a Tànger per un grup de marroquins

El succés ha tingut lloc quan mig centenar de persones armades amb matxets i pals han atacat diversos immigrants subsaharians

Helena Maleno explica al seu compte de Twitter que li han dit "puta espanyola, cristiana de merda" i l'han estirat "per un pit i pel braç"

2
Es llegeix en minuts

L'activista espanyola Helena Maleno, membre del col·lectiu Caminant fronteres, que recolza els immigrants subsaharians, ha estat agredida violentament aquest dissabte a la matinada en un barri de Tànger per un grup de marroquins al crit de "puta espanyola, cristiana de merda".

Segons ha explicat Maleno al seu compte de TwitterTwitter, l'agressió ha tingut al lloc al barri de Bujalef, on viuen molts subsaharians que esperen el moment d'entrar a Espanya.

Tot ha començat quan un grup de dones tornaven en autobús d'un festival de música africana que se celebra aquests dies a Tànger, on han distribuït menjar per als immigrants en situació de vulnerabilitat.

 

"Quan les dones tornaven a Bujalef, els marroquins les han fet sortir de l'autobús amb matxets i els han impedit entrar al barri", explica Maleno, que ha afegit que en aquell moment han trucat a la Policia i al Consell Nacional de Drets Humans (CNDH) perquè enviessin protecció.

El paper de la policia

Maleno explica que els subsaharians del barri, davant les agressions que pateixen, s'han reagrupat davant la mesquita de Bujalef, i l'activista espanyola, al tornar a trucar per segona vegada a la Policia, s'ha dirigit a aquest lloc on hi havia el comissari de Policia "envoltat de marroquins".

"Sembla que sabien que havíem trucat a la Policia", subratlla Maleno, mentre explica que en aquell moment, i davant el comissari de Policia, "un senyor m'ha començat a estirar per un pit i pel braç" i a cridar "puta espanyola, vés-te'n a Tindouf [sud d'Algèria, on hi ha els camps de refugiats sahrauís], cristiana de merda".

Maleno comenta que, a prop del lloc on ella estava patint l'agressió, a dues noies subsaharianes "els han ficats els dits a la vagina, mentre deien que les negres porten els diners a les vagines".

"Li he dit al comissari que detingués la persona que m'estava agredint i ha contestat que jo estava provocant", ha afegit, mentre deia que "no volien que ningú veiés el que estava passant allà".

"Els nois subsaharians m'han tret al sentir que em volien matar i m'han portat fins a una furgoneta de la Policia, però m'han obligat a abandonar-la", ha afegit.

Conflictivitat al barri

Notícies relacionades

A partir d'aquí, segons Maleno, els marroquins amb matxets pedres han començat a perseguir-la fins que una taxista ha parat el cotxe i l'ha tret del barri.

Bujalef és un més dels molts barris que hi ha a Tànger on malviuen en la indigència subsaharians, i al gener i al desembre dos subsaharians van morir al caure per la finestra durant les habituals batudes policials.

Temes:

Tànger