L'Audiència condemna el mosso que va pegar a David Fernàndez en la càrrega de plaça de Catalunya el 2011

El subinspector Arasa, que va ser absolt pel jutjat número 4, ha estat ara condemnat per lesions doloses

El subinspector dels Mossos Jordi Arasa i el diputat de la CUP David Fernàndez durant el judici, en novembre del 2013.

El subinspector dels Mossos Jordi Arasa i el diputat de la CUP David Fernàndez durant el judici, en novembre del 2013. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

La secció novena de l'Audiència de Barcelona ha condemnat el subinspector dels Mossos d'Esquadra Jordi Arasa per pegar amb la porra a l'ara diputat de la CUP David Fernández, que aleshores estava en el desallotjament dels indignats de la plaça de Catalunya el maig del 2011.

Fonts pròximes al cas han confirmat a Efe que l'Audiència ha condemnat el mosso a pagar una multa de 225 euros i una indemnització de 200 euros.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Barcelona havia absolt el subinspector a l'estimar que la seva actuació va ser proporcionada, si bé va advertir que el policia va clavar a Fernàndez més cops seguits del previst en els protocols d'ús de porres.

David Fernàndez, que quan van passar els fets encara no era diputat de la Cambra catalana, va denunciar en el judici que el subinspector --a qui va identificar perquè portava la visera del casc aixecada i perquè el coneix d'altres operacions policials considerant el seu ofici de periodista-- li va clavar 11 cops al braç i a la cama en 40 segons escassos i una puntada de peu a la tíbia.

Notícies relacionades

Després de la sentència absolutòria, l'ara diputat de la CUP va decidir recórrer a l'Audiència de Barcelona, que, finalment, ha condemnat el subinspector per lesions doloses.

Aquesta causa és l'únic episodi del desallotjament d'indignats de la plaça de Catalunya que va arribar a judici, ja que el jutge instructor va arxivar la causa oberta arran de la querella presentada per una cinquantena de persones.