Detingudes cinc activistes de Femen després d'irrompre en una marxa antiavortament a Madrid

Les dones cridaven lemes com "Les meves normes, el meu cos" i "Llibertat per avortar"

Activistes de FEMEN irrompen en la manifestació contra l’avortament de Madrid. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Cinc dones del moviment feminista Femen, que portaven en els seus torsos nus lemes favorables a l'avortament, han estat detingudes a Madrid per la Policia aquest diumenge al carrer Alcalá després d'irrompre en una marxa antiavortista que havia començat poc abans a la Puerta del Sol.

Les cinc membres de Femen han esperat la marxa a la cruïlla del carrer Cedaceros amb el d'Alcalá i, abans que els antiavortistes arribessin fins on es trobaven elles, se'ls han posat al davant exhibint i cridant lemes com 'Les meves normes, el meu cos' i 'Llibertat per avortar', segons alguns testimonis.

Notícies relacionades

Diversos dels milers de participants a la marxa s'han enfrontat amb les feministes, les han ruixat amb un aerosol vermell i els han cridat "avortistes terroristes" abans que els agents de la Policia les reduïssin i les posessin contra una paret.

A la manifestació, que ha transcorregut a Madrid amb temps fred i plujós, hi han assistit diversos milers de persones que han prosseguit el seu recorregut cap a la plaça de Neptú. Organitzada per la plataforma Dret a Viure, la marxa ha demanat al Govern que compleixi el seu compromís de reformar la llei de l'avortament.

Temes:

Femen Avortament