PRAGA, EXCURSIONS IMPRESCINDIBLES

Cinc escapades des de Praga

La monumentalitat de la capital txeca atrapa el visitant tot just arribar, tot i que és molt recomanable combinar la seva oferta cultural amb escapades per conèixer també altres propostes de la República Txeca.

Cinc escapades des de Praga
1
Es llegeix en minuts

Relax en un balneari

Karlovy Vary és una ciutat que sedueix amb el seu ambient senyorial, les seves columnates amb fonts d’aigua medicinal i els seus balnearis. Val la pena acostar-se a la població de Loket, al castell del qual passava Carles IV alguns estius.

Entre castells i palaus de conte

Entre castells i palaus de conteEls castells i palaus txecs mereixen un viatge exclusiu però des de Praga n’hi ha dos de molt pròxims que es poden conèixer en una escapada. El primer és el de Karlštejn, construït per l’emperador romà Carles IV. El segon seria el palau de Konopište, antiga residència de l’arxiduc Francisco Fernando d’Este.

Gastronomia i cervesa txeques

Tot i que a Praga les propostes gastronòmiques són formidables ja sigui a les tavernes més petites o en restaurants amb estrelles Michelin també és molt recomanable fer una excursió a la ciutat de Pilsen, a la qual s’arriba amb tren en una hora, per degustar la seva magnífica cervesa. Altres propostes d’aquesta localitat són el sorprenent Museu de Marionetes i els tres apartaments dissenyats per Adolf Loos.

Caminades en plena natura

Notícies relacionades

Des de Praga també hi ha opcions pròximes per fer una ruta per espais naturals. El Paradís de Bohèmia, per exemple, és un geoparc que ha enamorat artistes i escriptors de tots els temps. Les seves estampes fluvials, els seus arcs de pedra, castells i granges no passen inadvertides. Una altra opció és el Parc Nacional de les Montañas de Krkonoše, on es troba la serralada més alta de la República Txeca.

Una immersió històrica

Una visita amb molta història és la que ens porta a Kutná Hora, localitat coneguda com la «caixa del tresor txec». Als afores d’aquesta població es troba l’Ossera de Sedlec que conté més de 40.000 esquelets humans col·locats d’una manera sorprenentment artística. La història també és la protagonista a Terezín, una vella fortalesa militar que es va convertir en presó jueva durant la Segona Guerra Mundial.