TREBALL EN REMOT A LES CANÀRIES

Una oportunitat irrepetible

A poc més de dues hores amb avió des de la Península, les illes Canàries són un enclavament únic per portar a terme treball a distància

Els seus aliats són un bon clima durant tot l’any, un entorn vibrant, una comunitat sòlida de ‘remote workers’ i una bona connectivitat quant a Internet

  • L’Arxipèlag disposa d’una gran xarxa d’equipaments dedicats al treball en remot, com els espais de ‘coworking’ i ‘coliving’.
  • Cada vegada més persones viatgen fins a Gran Canària o Tenerife per treballar a distància
Una oportunitat irrepetible
3
Es llegeix en minuts

Stefano Palumbo, director d’una acadèmia d’anglès ‘online’

Stefano Palumbo dirigeix una acadèmia d’anglès ‘online’ que va crear a Itàlia fa uns anys. Volia canviar el seu estil de vida. Aprofitant que el seu negoci és digital, va poder escollir un lloc diferent. Va escollir Tenerife per diferents factors: el bon clima,l’entorn, l’ambient, i cost de vida més barat que la majoria d’indrets europeus. La proximitat de l’Arxipèlag amb la resta d’Europa li facilita poder treballar a Tenerife, a més de les eines digitals i plataformes que faciliten el ‘remote working’ que hi ha a les Illes.

Stefano treballa des de l’espai de ‘coworking’ Workeamos, ubicat a Santa Cruz de Tenerife. «M’ofereixen un bon servei, un espai modern per a gent com jo, l’oportunitat de conèixer gent amb diferents habilitats», explica. «I recolzament moral», fa broma. D’aquesta experiència, l’italià destaca l’oportunitat de conèixer gent de les Canàries, a més de gent d’altres llocs del món. «Canàries té potencial per convertir-se en una ubicació destacada per als teletreballadors», afirma.

Luis Suarez, expert en transformació digital

Canàries ja no té secrets per a Luis Suarez, que fa 16 anys que teletreballa des de Maspalomas, al sud de Gran Canària. És un teletreballador veterà, ja que acumula gairebé 20 anys d’experiència en el món del treball en remot. Va començar passant les vacances d’hivern en aquesta illa de l’Arxipèlag fins que, cinc anys més tard, s’hi va instal·lar definitivament. Suarez, que es dedica a la transformació digital, ha viscut de prop el canvi en el treball en remot.

«Fins fa quatre o cinc anys que les Illes s’han començat a veure com un bon lloc on compatibilitzar el treball amb un bon bany a la platja a la tarda, per exemple», explica. Entre altres avantatges, les Illes també ofereixen una gran infraestructura tecnològica adaptada a gairebé qualsevol treball en remot. La pandèmia ha permès fer un pas més en aquest sentit i ha acabat amb totes les connotacions negatives que tenia el teletreball: «per als que treballem a distància, ha sigut el millor que ens ha pogut passar», afirma el Luis.

Laura Reyero, Motion Graphics Designer

Les rutines del treball com a nòmada digital no són alienes a Laura Reyero, ‘motion graphics designer’. Durant dos anys, ha treballat en remot des d’Indonèsia, Tailàndia i Bali i, des del setembre, ho fa des de Tenerife. «Treballar des d’altres llocs és una forma diferent de viatjar», explica. Canàries és un lloc conegut entre la comunitat de ‘remote workers’ pel seu clima, la seva seguretat i les seves activitats, de manera que Reyero ja en coneixia els avantatges.

«Tenint les Canàries a prop de casa, era una destinació interessant i, a l’arribar la pandèmia, vaig optar per aquest lloc, ja que és convenient no moure’s gaire», afirma en retrospectiva. Actualment viu a Tenerife amb la seva parella i té previst quedar-se en aquesta illa durant un o dos anys. No són les úniques persones que han canviat el seu lloc de residència per teletreballar des de les Canàries: «Quan hi vam arribar ja hi havia una comunitat bastant sòlida», destaca. «Estic al·lucinant, cada dia rebem missatges de gent que està pensant venir a treballar en remot a les Canàries i ens demanen consells sobre com venir», diu Reyero.

Jaime López, CEO de The Agile Monkeys

Notícies relacionades

No tots els treballadors en remot de l’Arxipèlag provenen d’altres regions d’Europa o d’Espanya: Jaime López és canari i dirigeix The Agile Monkeys, una firma establerta a l’Arxipèlag dedicada al ‘software’, el disseny i la innovació. «Pensem que treballar en una oficina cada dia no té sentit, especialment en projectes en què la presència física no és necessària», diu López. En iniciatives laborals de gran abast, el teletreball té avantatges: «Tinc accés a treballar amb qualsevol persona en qualsevol lloc del món, no tinc límits», explica el Jaime.

El canari té clares les virtuts de la seva terra: «Podria estar treballant en qualsevol lloc del món, però em quedo aquí», afirma. «Realment té unes condicions meravelloses de cara a fer qualsevol tipus d’esport, disfrutar a l’aire lliure en qualsevol moment de l’any, bones condicions de seguretat i salut», diu. Sens dubte són factors importants en el moment de triar un lloc on viure i desenvolupar una carrera professional.