Sèries de televisió

Una història de supervivència

Miguel Ángel Silvestre protagonitza 'En el corredor de la muerte', sèrie basada en el cas real de Pablo Ibar

La nova proposta de Movistar+ s'estrena el pròxim 13 de setembre i consta de 4 capítols de 50 minuts

movistarserie corredormuerte

movistarserie corredormuerte

4
Es llegeix en minuts
Alberto Larriba

Aquest agost es compleixen 25 anys des que Pablo Ibar va ser acusat de perpetrar un triple assassinat a l’estat de Florida (EUA) pel qual compleix condemna. “Jo no era un àngel, freqüentava males companyies i em creia el rei del món, ho admeto, però no soc un assassí. Mai ho he sigut”. Amb aquesta contundència ha defensat sempre la seva innocència Ibar, que assegura que estava a casa de la seva nòvia el dia del crim.

En aquests 25 anys, el reu ha passat per quatre judicis. El maig passat, el jurat va tornar a declarar-lo culpable tot i que li va commutar la sentència de pena de mort per la de cadena perpètua

La vida d’aquest espanyol-nord-americà, de pare basc i mare cubana, es va veure truncada el 27 de juny de 1994 quan la policia troba els cossos sense vida –cosits a trets– de l’empresari Casimir Sucharski i de dues dones, Sharon Anderson i Marie Rogers, en una casa d’un tranquil barri de Miami. A l’escena del crim, la policia descobreix una càmera de vídeo que conté la gravació de l’assassinat. Aquesta gravació constituirà la pista principal en la investigació: s’hi veu el rostre borrós d’un dels assaltants.

Tres setmanes després, en una comissaria d’un altre districte, un oficial creu reconèixer aquesta mateixa cara borrosa quan veu Pablo Ibar, que havia sigut arrestat anteriorment per un aldarull amb armes pel mig. No obstant, Pablo jura que no té res a veure amb l’assassinat. Cap prova trobada en l’escena del crim és concloent ni incriminatòria... I tot iaixí, Pablo Ibar és jutjat i condemnat a mort. El malson per a ell i la seva família no ha fet més que començar.

La història real d’aquest home de 47 anys, que ha passat mitja vida entre reixes –dels 25 anys que porta a presó 16 ha estat reclòs alcorredor de la mort–ha tingut un gran eco mediàtic. I el pròxim 13 de setembre tindrà llocl’estrena  d’‘El corredor de la muerte’,la nova sèrie original de Movistar+, en col·laboració amb Bambú Producciones.     

A bones mans

Dirigida per Carlos Marqués-Marcet (‘Els dies que vindran’, ‘10.000 km’) i produïda per Domingo CorralRamón CamposDiego Sotelo i Teresa Fernández-Valdés, la ficció consta de quatre episodis de 50 minuts i està basada en la investigació del periodista Nacho Carretero, autor de ‘Fariña’, que es responsabilitza de l’argument al costat de Fran NavarroRamón CamposGema R. Neira i Diego Sotelo. Per la seva part, StudioCanal, a més de coproduir la sèrie, s’encarregarà de la seva distribució internacional. 

‘En el corredor de la muerte’ suposa el retorn a la televisió a Espanya de Miguel Ángel Silvestre, que assumeix el paper protagonista posant-se a la pell de Pablo Ibar. L’actor valencià va afrontar el rodatge “amb molts sentiments contradictoris”.És la primera vegada que encarna un personatge real viu, la qual cosa porta un repte interpretatiu més gran. Confessa que li hauria agradat visitar Pablo i parlar-hi, però la trobada no va ser possible: “Vam rodar la sèrie en un moment molt complicat per a la família”, revela. Silvestre basa la seva interpretació del personatge en el“respecte”i, després de l’experiència, creu “fermament” que [Ibar] és“innocent”.

La ficció, fonamentada en un llibre de Nacho Carretero, autor de ‘Fariña’, explica la lluita d’una família que mai s’ha rendit

Carlos Marqués-Marcet opina que la ficció de Movistar+ planteja la polèmica de la reinserció i “quina hauria de ser la funció d’un sistema penitenciari”. “Tracta la realitat i alhora coqueteja amb els diferents gèneres cinematogràfics”,recalca el director barceloní.

Ramón Campos, guionista i productor executiu de la sèrie, va tenir clar que “havíem de comptar aquesta història perquè la màxima gent possible la conegui”. Des del primer moment, explica, “em vaig sentir esglaiat per la història de Pablo, la injustícia, el dolor, imaginar-me un ésser humà –innocent o culpable– tancat mitja vida a l’espera d’una execució, però sobretot em va esglaiar la història de la seva família que, d’alguna manera, ha passat a l’interior d’aquesta cel·la els mateixos anys que Pablo”. ‘En el corredor de la muerte’, diu Campos, “és una història d’amor: amor a un fill, amor a un germà, amor a un marit...”

Apunta a revelació de la temporada

No hi ha dubte que ‘En el corredor de la muerte’ té tots els ingredients per ser un gran èxit i convertir-se en la revelació de la temporada. La sèrie compta amb un ampli elenc d’actors i actrius, entre els quals destaquen Miguel Ángel Silvestre (Pablo Ibar), Marisé Álvarez (Tanya Quiñones, la seva dona), Ramón Agirre (Cándido Ibar, el pare del reu), Laura de la Uz (Cristina, la mare), Pau Poch (Michael, el germà), Gianpiero Cognoli i Simão Cayatte (Phil Gentile i Charles Bennett, els detectius que el van aturar), Eric Goode (Mike Rowland, el fiscal), Ben Temple (Clay Monroe, el primer advocat de Pablo) i Nick Devlin (Benjamin Waxman), l’actual lletrat que porta el seu cas.

Notícies relacionades

Tots els professionals que han participat en la nova proposta de Movistar+ han tingut l’objectiu primordial de “ser fidels a la realitat”. Ara arriba el moment de veure el resultat.  

La sèrie basada en la història real de Pablo Ibar arribarà completa sota demanda a Movistar+ el divendres 13 de setembre.

La lluita per la llibertat continua

<strong>‘En el corredor de la muerte’</strong> recrea el cas Ibar des que el <strong>27 de juny de 1994</strong> la policia va trobar tres cadàvers en una casa de Miami (Florida). Acusat dels tres assassinats, Pablo viu des d’aleshores un autèntic calvari. En aquests 25 anys, el reu espanyol-nord-americà ha tingut <strong>quatre judicis</strong>, però segueix entre reixes.