VISITES CULTURALS

Aquest estiu viu la història com mai l'havies experimentat

Conèixer el món medieval o els jaciments grecs i romans són algunes propostes de Patrimoni per a aquest agost, que es combinen amb concerts, espectacles, visites teatralitzades i gastronomia a tot Catalunya

patri1

patri1

2
Es llegeix en minuts

La Generalitat ha organitzat per a aquest estiu un centenar d’activitats alsmuseus, monuments i jaciments perquè els ciutadans i turistes que visiten Catalunya coneguin i descobreixin el patrimoni cultural català d’una manera lúdica i diferent.

Al llarg del que queda d’aquest estiu, en el marc de les activitats de Viu el Patrimoni –que l’any passat van disfrutar més de 35.000 persones–,a Barcelona destaca l’espectacle teatral i musical ‘El tron’ al Castell de Cardona i l’oportunitat de participar en el Taller de circ del Museu d’Arqueologia de Barcelona.

les comarques de Girona es poden visitar al capvespre els jaciments grecs i romans gràcies a ‘Empúries, cap al tard’, escoltar els concerts de música medieval a Sant Pere de Rodes i disfrutar de les Mininits de Pirates a Sant Pere de Rodes,així com de diverses activitats a Ullastret.

Monestir de Sant Pere de Rodes.

A les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre també es pot disfrutar aquest mes d’agost de ‘Capvespres Cartoixa d’Escaladei’, així com de l’obra ‘Reflexions d’un pare cartoixà’,que convida el visitant a viure una experiència personal i íntima per aproximar-se a la vida contemplativa cartoixana. També la peça teatral ‘Mr. Stone i el misteri de les tombes reials de Santes Creus’ ens convida a conèixer tots els secrets que amaga el monestir.

També es pot aprofundir en l’àmbit patrimonial i històric amb les visites teatralitzades de 'Quitèria, la minyona d’Escornalbou' i visitar el sempre impressionant teatre romà de Tarraco. A les comarques de Lleida destaquen els concerts d’estiu de la ruta del Cister al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, entre els quals, els del pròxim 17 d’agost a càrrec de Les Kol·lontai.

Propostes consolidades

Aquest any es consoliden algunes de les activitats més arriscades i atractives que es van posar en marxa als monuments i jaciments de la Generalitat, com és el Mercat de Santa Teca Escornalbou, una iniciativa única al país que recupera el patrimoni arquitectònic i històric i el vincula amb la gastronomia i la cultura, posant èmfasi en la qualitat, la proximitat, l’ecologia i la sostenibilitat.

Mercat de Santa Teca Escornalbou, al Baix Camp.

Seguint amb la música, es pot destacar els ja clàssics festivals de música de la Schubertíada de Vilabertran i el de Sant Pere de Rodes, on la proposta musical d’Antonio Madueño suma música medieval i patrimoni arquitectònic: tallers de reconstrucció d’instruments musicals, de cant o de polifonia medieval, a més de concerts.

Notícies relacionades

També destaquen les activitats delsCasals d’Estiu, com les Vacances al mNACTEC a Terrassa, que proposa tallers infantils per aprofitar les vacances d’estiu descobrint el món i oferint una sèrie d’activitats al voltant de la ciència i la tècnica, la cultura, la robòtica, la química, el tèxtil, l’animació audiovisual o el teatre. Una altra activitat és Exploradors del Temps que, organitzat pelMuseu d’Història de Catalunya, explora cada dia una època diferent: dilluns, la prehistòria; dimarts, l’antiga; dimecres, la medieval; dijous, la moderna, i divendres, la contemporània.

El detall de les activitats es pot consultar a l’agenda en línia patrimoni.gencat.cat/estiu.

Temes:

Estiu