Anar al contingut

VISITES CULTURALS

Aquest estiu viu la història com mai l'havies experimentat

Conèixer el món medieval o els jaciments grecs i romans són algunes propostes de Patrimoni per a aquest agost, que es combinen amb concerts, espectacles, visites teatralitzades i gastronomia a tot Catalunya

Aquest estiu viu la història com mai l'havies experimentat

La Generalitat ha organitzat per a aquest estiu un centenar d’activitats als museus, monuments i jaciments perquè els ciutadans i turistes que visiten Catalunya coneguin i descobreixin el patrimoni cultural català d’una manera lúdica i diferent.

Al llarg del que queda d’aquest estiu, en el marc de les activitats de Viu el Patrimoni –que l’any passat van disfrutar més de 35.000 persones–, a Barcelona destaca l’espectacle teatral i musical ‘El tron’ al Castell de Cardona i l’oportunitat de participar en el Taller de circ del Museu d’Arqueologia de Barcelona.

les comarques de Girona es poden visitar al capvespre els jaciments grecs i romans gràcies a ‘Empúries, cap al tard’, escoltar els concerts de música medieval a Sant Pere de Rodes i disfrutar de les Mininits de Pirates a Sant Pere de Rodes, així com de diverses activitats a Ullastret.

Sant Pere de Rodes

Monestir de Sant Pere de Rodes.

A les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre també es pot disfrutar aquest mes d’agost de ‘Capvespres Cartoixa d’Escaladei’, així com de l’obra ‘Reflexions d’un pare cartoixà’, que convida el visitant a viure una experiència personal i íntima per aproximar-se a la vida contemplativa cartoixana. També la peça teatral ‘Mr. Stone i el misteri de les tombes reials de Santes Creus’ ens convida a conèixer tots els secrets que amaga el monestir.

També es pot aprofundir en l’àmbit patrimonial i històric amb les visites teatralitzades de 'Quitèria, la minyona d’Escornalbou' i visitar el sempre impressionant teatre romà de Tarraco. A les comarques de Lleida destaquen els concerts d’estiu de la ruta del Cister al Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, entre els quals, els del pròxim 17 d’agost a càrrec de Les Kol·lontai.

Propostes consolidades

Aquest any es consoliden algunes de les activitats més arriscades i atractives que es van posar en marxa als monuments i jaciments de la Generalitat, com és el Mercat de Santa Teca Escornalbou, una iniciativa única al país que recupera el patrimoni arquitectònic i històric i el vincula amb la gastronomia i la cultura, posant èmfasi en la qualitat, la proximitat, l’ecologia i la sostenibilitat.

Mercat de Santa Teca Escornalbou

Mercat de Santa Teca Escornalbou, al Baix Camp.

Seguint amb la música, es pot destacar els ja clàssics festivals de música de la Schubertíada de Vilabertran i el de Sant Pere de Rodes, on la proposta musical d’Antonio Madueño suma  música medieval i patrimoni arquitectònic: tallers de reconstrucció d’instruments musicals, de cant o de polifonia medieval, a més de concerts.

També destaquen les activitats dels Casals d’Estiu, com les Vacances al mNACTEC a Terrassa, que proposa tallers infantils per aprofitar les vacances d’estiu descobrint el món i oferint una sèrie d’activitats al voltant de la ciència i la tècnica, la cultura, la robòtica, la química, el tèxtil, l’animació audiovisual o el teatre. Una altra activitat és Exploradors del Temps que, organitzat pel Museu d’Història de Catalunya, explora cada dia una època diferent: dilluns, la prehistòria; dimarts, l’antiga; dimecres, la medieval; dijous, la moderna, i divendres, la contemporània.

El detall de les activitats es pot consultar a l’agenda en línia patrimoni.gencat.cat/estiu.

Temes: Estiu