• Dilluns 19 abril 2021, 12:12 h

elPeriódico.com

Compra tus entradas para Canet Rock

Registra't | Iniciar sessió

EN DIRECTE El Madrid guanya l'alabes (4-0)

El recuerdo de la gran nevada cumple 50 años

El record de la gran nevada compleix 50 anys

RAMON COMORERA / Barcelona
  • Mig metre de flocs van paralitzar durant dies a una capital sense recursos i sota el jou franquista

Fotogaleria: Barcelona, sota la neu

El Nadal del 1962 va ser el més blanc de la història a Barcelona. Durant el dia 25 de desembre va nevar tot el dia, amb més o menys intensitat, i el dia de Sant Esteve la ciutat es va llevar amb una capa de neu, que en algunes zones va arribar als 80 centímetres de gruix. A la imatge, l'aspecte de la plaça de Catalunya. ARXIU

retroceder avanzar
El Nadal del 1962 va ser el més blanc de la història a Barcelona. Durant el dia 25 de desembre va nevar tot el dia, amb més o menys intensitat, i el dia de Sant Esteve la ciutat es va llevar amb una capa de neu, que en algunes zones va arribar als 80 centímetres de gruix. A la imatge, l'aspecte de la plaça de Catalunya.
La ciutat es va col·lapsar, ja que les autoritats no van prendre mesures preventives la nit de Nadal, i alguns carrers de Barcelona es van veure greument afectats pel temporal, com mostra la foto.
Durant tota la jornada es van registrar múltiples incidents. A la foto, els bombers surten a rescatar un ciutadà, tapat amb una manta, després de tenir un accident a l'Eixample.
Una imatge del passeig de Sant Joan, amb l'Arc de Triomf al fons. Es calcula que van caure 25 milions de metres cúbics de neu.
Els mitjans de transport es van veure afectats pel temporal. Alguns vehicles van quedar sepultats sota la neu, i els tramvies i trens de la ciutat van quedar bloquejats durant tres dies.
Un barceloní, amb la manguera a la mà, intenta dissoldre la neu del sostre del seu cotxe.
La neu va tenyir de blanc les palmeres de la plaça de Tetuan.
Alguns barcelonins s'ho van passar molt bé i van aprofitar per jugar amb la neu i fer ninots com el de la foto.
El passeig de Gràcia es va convertir en una improvisada pista d'esquí.
Dos barcelonins esquien per la plaça de Catalunya, davant la mirada atònita dels vianants.
Els barcelonins també van trobar en els esquis el millor mitjà de transport a la Gran Via de les Corts Catalanes (durant el franquisme anomenada avinguda de José Antonio Primo de Rivera).
Els balcons es van convertir en miradors per retratar la ciutat nevada. A la imatge, uns veïns del carrer de Múrcia del barri de Navas.
El temporal va afectar part del litoral català. Al port d'Arenys de Mar va deixar aquesta preciosa estampa.
Una gèlida imatge de l'avinguda Diagonal.
El carrer de Teodora Lamadrid de Sant Gervasi, una de les zones on més va nevar, es va llevar cobert per un mantell blanc el 26 de desembre de 1962.
El temporal també va afectar la Nacional 2, a Sant Adrià de Besòs.
La neu va col·lapsar la ciutat i va deixar una imatge inusual, com es pot veure a la foto feta al creuament de la carretera de Sants amb Badal.
Els veïns del barri de la Perona (a Sant Martí) es van organitzar per treure la neu del davant de les seves cases, a falta de màquines llevaneu.
>