Deu dotacions mobilitzades

Els Bombers lluiten contra un incendi forestal a Vallirana (el Baix Llobregat)

El fort vent de ponent no facilita les tasques d’extinció dels serveis d’emergència

Els Bombers lluiten contra un incendi forestal a Vallirana (el Baix Llobregat)

Bombers / Cedida

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Bombers de la Generalitat han activat 10 dotacions i un helicòpter bombarder per lluitar contra un incendi forestal que s’ha declarat en una zona de difícil accés a Vallirana (Barcelona). El telèfon d’emergències 112 ha rebut mig centenar de trucades d’alerta per aquest incendi, pel qual Protecció Civil de la Generalitat ha activat la prealerta del pla Infocat.

Segons han informat els Bombers, l’incendi ha començat cap a les 17.20 hores d’aquest diumenge i afecta una zona de vegetació forestal a Vallirana. Els Bombers estan intentant acorralar el foc en una zona d’horts.

Notícies relacionades

Un total de 31 de les 42 comarques catalanes estan en nivell vermell d’alerta per risc d’incendi forestal, entre elles la del Baix Llobregat, on es troba Vallirana, a causa de la sequera que afecta Catalunya i el fort vent.

Al municipi barceloní d’Oristà, un altre incendi forestal que ja està estabilitzat crema aquesta tarda vegetació agrícola, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc, en el qual treballen cinc dotacions de bombers, ha començat sobre dos quarts de cinc de la tarda i ha cremat fins ara uns 1.500 metres quadrats. S’ha declarat un altre incendi aquesta tarda a Valls(Tarragona), on crema un canyar envoltat de vinyes a la carretera TV-2055 i en el qual treballen quatre dotacions.