La fiscalia demanava 24 anys

Un entrenador de futbol, condemnat a 2 anys i 11 mesos per abusar de menors

  • La pena de presó queda suspesa durant cinc anys amb la condició de no tornar a delinquir i assistir a una formació sobre educació sexual

Un entrenador de futbol, condemnat a 2 anys i 11 mesos per abusar de menors
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un exentrenador del Club de Futbol Artés (Barcelona) i monitor d’un centre d’oci ha sigut condemnat a 2 anys i 11 mesos de presó per abusar de menors, als quals enviava missatges sexuals per les xarxes socials. En alguns casos, hi va haver tocaments a la zona genital per sobre de la roba, informa Efe.

L’acusat, que ha acceptat la pena, ha reconegut aquest dilluns els fets davant la secció tercera de l’Audiència de Barcelona, després que les parts hagin arribat a un acord, ja que la Fiscalia inicialment sol·licitava per a l’exentrenador de futbol un total de 24 anys i 10 mesos de presó.

Segons l’escrit d’acusació del ministeri públic, l’exentrenador mantenia converses de contingut sexual amb alguns dels seus alumnes per Instagram, WhatsApp i Snapchat i va arribar fins i tot a masturbar-se per videoconferència amb un dels menors.

El tribunal, que ha dictat sentència de conformitat ‘in voce’, ha imposat també a l’acusat una multa de 1.260 euros i indemnitzacions a les víctimes que sumen un total de 7.400 euros. La pena de presó ha quedat suspesa durant cinc anys amb la condició de no tornar a delinquir, del pagament de la responsabilitat civil en un termini de sis mesos i a l’assistència del condemnat a una formació sobre educació sexual.

La Fiscalia ha assenyalat en el seu escrit que l’acusat, que va exercir d’entrenador i monitor entre gener del 2017 i novembre del 2018, contactava amb menors nascuts el 2004 al seu càrrec, dels quals coneixia l’edat i els feia proposicions sexuals. «Convidava els menors a explicar les seves experiències sexuals, els explicava pràctiques sexuals que desconeixien o els animava a realitzar-les, exercint un rol de superioritat i de control emocional», recull el ministeri públic.

L’acusat va mantenir el 2017 diverses converses de contingut sexual amb un dels menors, al qual li va proposar despullar-se i dutxar-se junts, amb al·lusions constants als seus genitals, i va arribar a fer creure al menor que mantenien una relació sentimental, segons el ministeri públic. L’escrit d’acusació també afirma que el menor se sentia pertorbat per la situació, ja que havia normalitzat el fet d’haver d’asseure’s a la falda de l’acusat, fer-li petons o agafar-li la mà. En un campament, l’exentrenador va arribar a tocar-li els genitals per sobre dels pantalons.

Notícies relacionades

El 2018 va mantenir converses sexuals amb altres menors, als quals va arribar a preguntar quantes vegades es masturbaven, o converses sobre la mida del seu penis, oferint-se a practicar-li –almenys a un d’ells– sexe oral, destaca el fiscal.

Entre el juny del 2017 i principis del 2018 va aconseguir que un dels menors accedís a fer una videotrucada sexual, on l’acusat es va masturbar ensenyant-li els genitals i va aconseguir que el menor fes el mateix, i va arribar a tocar-li les parts íntimes per sobre de la roba en un parell de trobades posteriors.