Judici a Girona

Pena de 18 anys de presó per violar la seva fillastra menor d’edat a Ripoll

  • La víctima, que va patir els abusos dels 8 als 13 anys, pateix estrès posttraumàtic

Pena de 18 anys de presó per violar la seva fillastra menor d’edat a Ripoll

ACN

2
Es llegeix en minuts
EFE

El veí de Ripoll (Girona) acusat de violar la seva fillastra des que la víctima tenia 8 anys fins als 13 ha acceptat una pena de 18 anys de presó sol·licitada per la fiscalia, que inicialment en reclamava 51 i que finalment ha rebaixat després que el processat reconegués els fets.

Els abusos i la gravació d’un vídeo de contingut sexual, que han sigut jutjats aquest dijous a l’Audiència Provincial, van tenir lloc entre 2016 i 2021.

La fiscalia demanava inicialment 51 anys de presó, 24 per un delicte continuat de violació i la resta per un altre d’elaboració de pornografia infantil.

En la vista oral, l’acusat ha reconegut el succeït i, finalment, aquesta sol·licitud de pena s’ha rebaixat a 12 anys de presó per abús sexual amb penetració a una menor de 16 anys (aplicant el Codi Penal del moment, previ a la llei del ‘només sí és sí’) i 6 pel vídeo. L’acusació particular i la defensa s’han adherit a la petició.

El processat va iniciar una relació de parella amb la mare de la víctima a Veneçuela el 2009, van tenir un fill en comú i, després d’haver viscut en diferents localitats de Girona, es van divorciar el 2020, tot i que van continuar vivint junts.

En la seva declaració, l’home ha admès que els abusos sexuals van començar el 2016, que van durar fins al 16 de juny del 2021 i que tenien lloc «de manera freqüent, fins a una periodicitat de quatre vegades per setmana», segons l’escrit d’acusació que ha acceptat i que relata l’oposició de la menor.

«No, ‘pa’, no»

L’última agressió va ser la que va gravar amb el mòbil i, segons la fiscalia, s’identifica plenament la víctima i es veu com s’hi nega dient «no, ‘pa’, no».

El cas es va descobrir gràcies a aquell vídeo dos dies més tard, el 18 de juny, quan l’acusat va enviar diferents arxius de contingut sexual a familiars de la menor i entre ells es trobava, per error, aquest en el qual apareixia ella.

Com a conseqüència d’aquestes agressions durant un lustre i sent tan petita, la víctima va haver de ser atesa pel servei de salut mental del Centre d’Atenció Primària de Ripoll i té simptomatologia compatible amb estrès posttraumàtic amb malsons, insomni, ansietat, idees persecutòries, pensaments negatius i patiment emocional.

Notícies relacionades

L’acusat, que està en presó preventiva des del 23 de juny del 2021, en el seu últim torn de paraula ha afirmat que accepta la condemna i que està «pagant» pel que va fer.

En concepte de responsabilitat civil, les acusacions han demanat que indemnitzi la víctima amb 40.000 euros pel mal moral i la fiscalia també reclama que, complertes tres quartes parts de la condemna o quan pugui accedir al tercer grau, l’expulsin d’Espanya i li prohibeixin tornar en deu anys.