Drets LGTBI

Igualtat va tramitar 451 targetes sanitàries amb el nom sentit de persones trans el 2022

Des del 2015 s’han tramitat 1.853 targetes: 1.163 per a majors d’edat i 690 per a nens i adolescents

Igualtat va tramitar 451 targetes sanitàries amb el nom sentit de persones trans el 2022

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament d’Igualtat i Feminismes va tramitar l’any passat 451 targetes sanitàries amb el nom sentit de persones trans. Del total, 285 van ser per a majors d’edat i 166 per a nens i adolescents de menys de 18 anys, que les han tramitat junt amb els seus responsables legals.

La xifra és superior a les 445 del 2021, però especialment a les 229 del 2020 i les 187 del 2019. Des del 2015 s’han tramitat 1.853 targetes, 1.163 per a majors d’edat i 690 per a nens i adolescents. El director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa, ha ressaltat la importància d’aquest tràmit perquè veure el nom sentit per primera vegada en un document oficial és un pas molt important per a les persones trans.

A més, aquestes persones després poden fer el canvi en altres documents, com la T-16, el carnet universitari o el de biblioteques. Des dels Serveis d’Atenció Integral (SAI) LGTBI, les persones trans també poden tramitar el certificat en forma de carnet ‘Faig constar’, que serveix per demostrar que el nom sentit està vinculat a aquella persona quan cal comprovar-lo amb un document identificatiu, tràmit necessari per exemple en el cas de tramitar la T-16.

Notícies relacionades

Posar el nom sentit a la targeta sanitària és possible gràcies a un acord del Departament de Salut.El canvi només demana la voluntat de la persona i la sol·licitud es pot fer des de qualsevol punt de la xarxa de serveis d’atenció integral LGTBI.

La tramitació de targetes sanitàries per a persones trans amb el nom sentit és possible gràcies al desplegament de la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. El departament ha explicat que la futura llei trans, actualment en elaboració, continuarà aprofundint en accions com aquesta garantia de drets.