On Catalunya

Estiu

Les 10 millors platges a prop de Barcelona

Els sorrals de la costa del Maresme són una de les alternatives per als amants del litoral barceloní

Les 10 millors platges a prop de Barcelona
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La temporada d’estiu és el millor moment per visitar les costes catalanes. Per a això no és necessari desplaçar-se fins a les zones més allunyades de la Costa Daurada o a la Costa Brava per disfrutar dels millors sorrals. A prop de Barcelona, diferents localitats de comarques veïnes o fins i tot districtes dins de la mateixa capital catalana compten amb algunes de les millors platges.

Platja de les Escaletes (Sant Pol de Mar)

Aquesta platja rep el seu nom de l’escalinata a través de la qual s’accedeix al sorral. Situada a la comarca del Maresme, aquesta localització, caracteritzada per un ambient familiar, es troba a poc més de mitja hora amb cotxe de la capital catalana.

Platja d’Ocata

Situada a la localitat del Masnou, a menys de mitja hora amb cotxe des de Barcelona, aquesta àmplia platja compta amb un dels sorrals més grans de les costes catalanes. Per això, l’espai no serà un impediment a l’hora de disfrutar d’una jornada a Ocata, on també hi ha diversos xiringuitos a disposició dels turistes que visiten aquest poble del Maresme.

Platja de la Fragata (Sitges)

Tot i que aquesta platja es troba a la freqüentada ciutat de Sitges, a uns 40 minuts amb cotxe de Barcelona, el cert és que la Fragata és un sorral de la Costa Daurada amb un encant especial, que destaca, sobretot, per la seva proximitat amb l’església.

Platja de Castelldefels

Amb una extensió de gairebé cinc quilòmetres, les platges de Castelldefels, a 30 minuts de la capital catalana, també resulten una bona opció per disfrutar d’aquest tipus de turisme a l’estiu.

Cala Treumal (Blanes)

A diferència dels casos anteriors, el desplaçament amb cotxe des de Barcelona fins a Cala Treumal dura aproximadament una hora. Tot i això, aquesta platja situada al terme municipal de Lloret de Mar és un paratge exòtic de tot just 400 metres de sorra blanca que val la pena visitar durant l’època estival. Envoltada d’un entorn natural ple de pins, aquesta cala està separada per una roca de la reconeguda platja de Santa Cristina.

Platja del Pont del Petroli (Badalona)

Si es prefereixen platges més pròximes a Barcelona, no hi ha millor opció que la de Badalona. Aquest sorral s’ubica a tan sols vint minuts de la capital catalana, i compta amb un agradable passeig marítim que arriba fins al pont del Petroli, on es poden trobar diversos restaurants.

Somorrostro

També dins de Barcelona, aquest antic barri de barraques compta amb un sorral de mig quilòmetre de longitud. Situada entre l’espigó del Gas i el moll de la Marina, aquesta platja compta amb tota mena de locals de restauració i oci nocturn.

Platja de la Barceloneta

Sense cap dubte, es tracta de la platja més famosa de la capital catalana. Situada al barri homònim, la Barceloneta és un dels llocs més freqüentats de la zona, i atrau turistes d’arreu del món cada any. Xiringuitos, bars i restaurants, a més de l’inconfusible Hotel Vela,son només alguns dels elements que envolten el passeig marítim barceloní.

Platja de les Roques d’en Lluc (Arenys de Mar)

Arenys de Mar també disposa d’una de les millors platges pròximes a Barcelona, concretament a poc més de mitja hora amb cotxe des de la capital. Aquesta localitat del Maresme, veïna de Sant Pol, es troba envoltada d’un entorn urbà que fa totalment accessible aquest sorral.

Platja de la Mar Bella

Amb 500 metres de longitud, aquesta estreta platja del districte de Sant Martí resulta una altra opció atractiva per a aquelles personis que busquin sorrals sense haver de sortir de Barcelona. El seu origen es remunta a la remodelació posterior als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992 i, des d’aleshores, ha sigut un dels paratges imprescindibles per als amants del litoral barceloní.

Temes:

Platges