On Catalunya

Segons ‘The Guardian’

La millor platja del món és a Espanya

L’arenal encapçala la llista del rotatiu britànic, per sobre d’altres de les Filipines, Colòmbia, el Brasil i les illes Cook

La millor platja del món és a Espanya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La platja de Rodas, a les illes Cíes, ha tornat a ser escollida com la millor platja del món, segons un estudi realitzat pel diari anglès ‘The Guardian’. L’arenal de Vigo encapçala la llista del rotatiu britànic, per sobre d’altres de les Filipines, Colòmbia, el Brasil i les illes Cook.

La classificació ha sigut elaborada pel periodista i aventurer Gavin McOwan, que critica que els anglesos solen valorar més les cales del Mediterrani, «tot i que la salvatge costa atlàntica gallega té platges més atractives i amb menor aglomeració de banyistes».

«Rodas és com el Carib fins que un posa un dit del peu a l’aigua», diuu fent broma en el seu reportatge McOwan, que defineix la platja com «una perfecta mitja lluna de suau i pàl·lida sorra, envoltada per petites dunes que acullen una plàcida llacuna de cristal·lina aigua de mar».

El periodista destaca també el seu «idíl·lic càmping», situat «entre grans pins i amb una bonica vista».

Rodas se situa al capdavant d’una classificació en què figuren, en segon lloc, la platja del Parc Nacional de Tayrona, al Carib colombià. El podi es completa amb la brasilera platja de Porto da Barra, al costat de la ciutat de Salvador de Bahia, la més antiga del Brasil.

Notícies relacionades

En quart lloc se citen les virginals platges de l’illa de Palawan, al sud-oest de les Filipines. La segueixen Nungwi, una platja a l’illa de Zanzíbar (Tanzània); Arambol, a Goa (Índia); i Whitehaven, a les illes Whitsunday, a Queensland (Austràlia).

‘The Guardian’ col·loca en vuitena posició la que considera «la platja més bonica del Regne Unit»: Shell Beach, a l’illa-península de Purbeck, a Dorset, a la costa del canal de la Mànega. Al novè lloc s’inclou un arenal d’ Escòcia: Sinclair’s Bay, que acull un castell del segle XV. La llista acaba a les illes Cook, al Pacífic sud, i la seva platja d’Aroa, a l’atol d’One Foot Island.

Temes:

Galícia Platges