Mesures anticrisi

Abonaments gratis de Renfe: ¿Com es pot fer el registre per obtenir el bitllet gratuït per a trens de Rodalies a Catalunya?

S’han d’abonar 10 euros en concepte de fiança, que es retornaran als usuaris a mesura que conclogui el període de vigència

Abonaments gratis de Renfe: ¿Com es pot fer el registre per obtenir el bitllet gratuït per a trens de Rodalies a Catalunya?

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des que el passat 12 de juliol el president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar la bonificació total dels trens de Rodalies i Mitjana Distància entre setembre i desembre per reduir l’impacte de la inflació, molts són els usuaris del servei ferroviari que es pregunten quan podran adquirir els bitllets gratuïts.

Des d’aquest dilluns, 8 d’agost, ja es pot realitzar el registre per sol·licitar els abonaments gratis.

Vigència dels abonaments

Els abonaments seran vigents entre l’1 de setembre i el 31 de desembre del 2022.

Quan es poden sol·licitar

Renfe ha obert aquest dilluns un espai a la seva pàgina web per realitzar el registre i així sol·licitar els abonaments gratuïts de Rodalies, Cercanías i Mitjana Distància i abonaments amb el 50% de descompte d’Avant.

On es poden demanar

Els abonaments es poden adquirir via ‘online’. A la web de Renfe hi ha un apartat amb tota la informació necessària per poder realitzar tota la gestió

Com es pot sol·licitar l’abonament gratis de Renfe

Primer, ens hem de registrar a la web de Renfe i abonar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i Cercanías, i de 20 euros si l’abonament és de Mitjana Distància.

¿Puc recuperar la fiança?

Si durant els quatre mesos que estarà en vigor la gratuïtat d’aquests abonaments, l’usuari ha realitzat més de 16 viatges (quatre al mes) amb l’abonament, Renfe tornarà la fiança a través del mateix mètode de pagament utilitzat per a la seva compra.

¿Què passa amb els trens de llarga distància i alta velocitat?

Notícies relacionades

Els Avant tenen una reducció directa del 50%.

Per als usuaris habituals de serveis de l’AVE sense alternativa de prestació pública i el temps de viatge del qual sigui inferior als 100 minuts, es dissenyarà un bo especial que reduirà el cost al 50%. Les línies que comptaran amb aquests nous abonament són Madrid-Palència, Madrid-Zamora, Lleó-Valladolid, Burgos-Madrid, Lleó-Palència, Burgos-Valladolid, Ourense-Zamora, Palència-Valladolid, Osca-Saragossa, Lleó-Segòvia, Segòvia-Zamora, Palència-Segòvia, Medina del Campo-Zamora.