París

¿Què li està passant a la torre Eiffel?

  • Amb una estructura de 7.300 tones i 330 metres d’alçària, i conclosa el 1889, la torre hauria entrat en un procés d’oxidació

¿Què li està passant a la torre Eiffel?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La torre Eiffel, el gran símbol de París, pateix un procés d’oxidació i, segons els experts, els treballs de manteniment que inclouen una nova capa de pintura són només un maquillatge poc eficaç que no resoldrà el seu deteriorament.

Amb una estructura de 7.300 tones i 330 metres d’alçària, i conclosa el 1889, la torre hauria entrat en un procés d’oxidació, segons va divulgar la revista d’investigació francesa ‘Marianne’, després d’accedir a diversos informes confidencials que va elaborar el Govern entre 2010 i 2016, segons els quals l’estructura està «molt degradada», i davant això la restauració serà «merament superficial».

«És senzill, si Gustave Eiffel visités el lloc tindria un atac de cor», va dir a ‘Marianne’ un gerent anònim de la torre.

El monument està sent repintat amb un pressupost de 60 milions d’euros en preparació dels Jocs Olímpics del 2024, la vintena vegada que es repinta.

Notícies relacionades

Se suposava que un 30% de la torre seria decapada i després se li aplicarien dues capes noves, però els retards en els treballs causats per la pandèmia de la covid i la presència de plom a la pintura antiga fan que només es tracti un 5%, va dir ‘Marianne’.

Quan queden dos anys pels Jocs Olímpics, les bastides i les tanques se succeeixen per alguns dels edificis emblemàtics de la ciutat com la torre Eiffel, el Grand Palais, el Museu del Louvre i, per descomptat, a Notre-Dame, després de l’incendi del 2019.

Temes:

París