Investigació

Detinguda una dona per l’homicidi de l’àvia a qui cuidava a Cadis

La presumpta autora va ser detinguda acusada d’un delicte d’homicidi i el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia ha decretat per a l’acusada presó provisional

Detinguda una dona per l’homicidi de l’àvia a qui cuidava a Cadis

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a Algesires una dona de 38 anys, que ha ingressat en presó provisional, acusada d’agredir l’àvia de 95 anys a qui cuidava fins a causar-li la mort.

Segons explica la policia en una nota, la detinguda, que convivia com a interna al domicili de la víctima, li va produir lesions de tal gravetat que van causar la mort de l’àvia al cap de pocs dies.

Els fets van tenir lloc divendres, 17 de juny, quan la filla de la morta va acudir al domicili, on va trobar la seva mare tirada sobre una butaca, amb el rostre cobert de sang, desencaixat i sense poder articular paraula, per la qual cosa va avisar els serveis d’emergències.

Tot i que en un primer moment, i segons el que va manifestar la cuidadora i única testimoni dels fets, es va estudiar la possibilitat que les lesions les hi hagués produït la mateixa víctima, mai es va descartar la hipòtesi d’un delicte violent.

Especialment sospitós va resultar que la cuidadora de l’àvia no hagués avisat els familiars o els serveis sanitaris urgentment, i que, per contra, hagués intentat netejar la sang de l’escena.

Arran de les ferides sofertes, la dona va haver de ser traslladada a l’hospital Punta de Europa, on va quedar ingressada.

Les proves realitzades a la víctima a l’hospital van determinar que l’àvia tenia una aixafament a la columna cervical i lesions intracranials, cosa que va alertar més encara els investigadors i els familiars de la víctima.

Notícies relacionades

Just abans de ser sedada, la dona, de 95 anys i amb greus ferides, va poder fer-se entendre i declarar com l’ara detinguda li havia colpejat el cap amb totes les seves forces i li havia causat les lesions.

La presumpta autora d’aquests fets va ser detinguda acusada d’un delicte d’homicidi i el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia ha decretat per a l’acusada presó provisional.