Accés a la universitat

¿Quan surten les notes de tall de la selectivitat 2022 a Catalunya?

Guia completa de la selectivitat 2022 a Catalunya

CERCADOR | Aquestes són les notes de tall dels graus de Catalunya i Espanya

Models d’exàmens de selectivitat a Catalunya: on es poden trobar

El tall es determina en relació amb el nombre de places de què disposa cada centre i del nombre de sol·licituds que rep

¿Quan surten les notes de tall de la selectivitat 2022 a Catalunya?

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En pocs dies se celebraran els exàmens de selectivitat a Catalunya per accedir a la universitat i molts estudiants es pregunten quina nota de tall necessiten per poder cursar la carrera que desitgen. Les notes de tall són imprescindibles a l’hora d’aconseguir accedir a una universitat pública.

Són un filtre que estableix el mateix centre formatiu en relació amb el nombre de places de què disposa i del nombre de sol·licituds que rep. Per això, les notes d’accés són diferents cada any. Com que es regeixen per l’oferta i la demanda, les notes són més altes com més baixes són les vacants.

Cada universitat pública estableix a l’any unes notes de tall en funció de la qualificació més baixa que va obtenir l’últim estudiant admès en el grau després de l’assignació de les places. Per això motiu, els graus en medicina solen ser els que tenen un tall més alt.

Notícies relacionades

Les notes de tall d’aquest 2022 no es coneixeran fins que finalitzin els exàmens. Les de l’any passat per als centres catalans es van fer públiques el 13 de juliol. En canvi, les de Madrid van sortir el 16 de juliol del 2021.

Mentrestant, les notes de tall de referència són les de l’any passat i en aquest cercador les pots trobar totes per a cada grau universitari.