Després de la selectivitat

Com triar carrera universitària

Factors com el preu de la matrícula o la sortida laboral de cada grau són essencials a l’hora de prendre la decisió

Com triar carrera universitària
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La decisió sobre quins estudis universitaris començar suposa un complicat repte en la vida dels estudiants. Després de finalitzar els exàmens de selectivitat, els alumnes i alumnes han de comprovar les seves notes d’admissió i les universitats a les quals aconsegueixen accedir gràcies a aquesta qualificació obtinguda en les PAU.

Tanmateix, la nota de tall no és l’únic criteri a tenir en compte a l’hora de decidir a quina carrera universitària es desitja entrar. Altres factors com els preus o la sortida laboral de cada titulació són importants en el moment de prendre l’esmentada decisió.

Nota de tall

Sense cap dubte, la nota de tall és un dels criteris prioritaris a l’hora de decidir quins estudis universitaris cursar, sobretot en aquells graus que requereixen qualificacions altes. Entre les carreres amb la nota de tall més alta a Catalunyaes troben Física i Matemàtiques, ’International Business Economics’ i Medicina. Contràriament, estudis com Administració i Direcció d’Empreses, Arqueologia i Filologia requereixen notes d’admissió mínimes, que en molts casos només impliquen comptar amb l’aprovat.

Preu de la matrícula

Una altra variable important és el cost de cada grau universitari. Per saber quant costa aproximadament la matrícula de tota la carrera, s’ha d’accedir a la taula de preus per crèdit de cada universitat i multiplicar l’esmentada xifra pels 240 crèdits totals dels quatre cursos que componen la majoria de titulacions.

Sortida laboral

El tercer aspecte que interessa conèixer per decantar-se per un grau universitari o un altre és la sortida laboral que ofereix cadascú. Segons un informe publicat pel grup Adecco, les carreres amb més sortida al mercat laboral són Administració i Direcció d’Empreses (ADE), Infermeria, Medicina i Biomedicina, Enginyeria Industrial i Relacions Laborals i Recursos Humans