Tribunals

Concedeixen a una infermera soltera de les Balears els permisos de maternitat i paternitat

El TSJB sentencia a favor d’una demanda interposada pel sindicat d’infermeria (SATSE)

Concedeixen a una infermera soltera de les Balears els permisos de maternitat i paternitat
1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia de les illes Balears ha sentenciat en favor del sindicat d’infermeria (SATSE), que ha aconseguit que una mare de família monoparental pugui disfrutar del permís de maternitat i de paternitat. L’afiliada de SATSE, infermera i mare de dues bessones, va sol·licitar a l’INSS l’ampliació del permís per naixement i cura de menor que la norma actual reconeix a l’altre progenitor, però la seva petició va ser desestimada per l’esmentat organisme, que al·legava que aquesta situació no es contempla en l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic ni a l’Estatut dels Treballadors. Contra aquesta desestimació, l’afiliada, el 23 de juny de 2021, va interposar demanda davant el jutjat social d’Eivissa i el judici es va celebrar el 26 de juliol d’aquell any. La magistrada va donar la raó a la treballadora concedint-li les 12 setmanes que correspondrien a l’altre progenitor al considerar que és preferent l’interès superior de les menors –ja que són elles les que reben les cures– basant-se en la Convenció sobre els Drets del Nen i en el Conveni Europeu per a la protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals. L’INSS va recórrer la sentència davant el Tribunal Superior de Justícia de les illes Balears i SATSE va impugnar el recurs.

Notícies relacionades

Recentment, el 14 de maig de 2022, el TSJB ha rebutjat el recurs de l’INSS i ha estimat la impugnació plantejada per SATSE, de manera que s’ha confirmat el dret de l’afiliada a disfrutar tant del permís de maternitat com del de paternitat.

Amb aquesta sentència, el Tribunal Superior de Justícia conclou la qüestió en l’àmbit de la comunitat autònoma de les illes Balears.

Temes:

Balears