Present i futur de l’energia fotovoltaica a Catalunya

Esdeveniments > ANPIER

Anpier organitza el dijous 26 de maig una jornada per analitzar la situació dels desenvolupaments, actuals i en projecte, de l’energia fotovoltaica.

Present i futur de l’energia fotovoltaica a Catalunya
1
Es llegeix en minuts

L’Associació Nacional de Productors d’Energia Fotovoltaica (Anpier) ha organitzat per al dijous 26 de maig la jornada ‘Present i futur de la fotovoltaica a Catalunya’, per analitzar la situació dels petits desenvolupaments, actuals i els que estan en projecte, en matèria d’aquesta energia renovable.

En la jornada, que tindrà lloc a les 18.30 hores al Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, es tractarà tot el que afecta aquest sector emergent de la mà de grans experts que repassaran qüestions com la situació de les instal·lacions pioneres que suporten importants retallades retributives, l’accés i connexió, la definició de projectes, les comunitats energètiques, la situació dels mercats, la comercialització, l’autoconsum no residencial i residencial, l’agrovoltaica, etc.

En la jornada es coneixerà en profunditat l’actual situació dels primers productors d’energia solar fotovoltaica, les 65.000 famílies pioneres que van fer els primers passos en el desenvolupament i producció d’energia solar fotovoltaica a Espanya. No hi haurà transició energètica justa sense aportar una solució definitiva a aquest col·lectiu.

En aquest context de desenvolupament d’instal·lacions renovables, el full de ruta del qual ve traçat pel Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC), ocupen un paper rellevant els petits desenvolupaments fotovoltaics, que s’integraran en les xarxes de distribució en un rang de potència que va des de la petita instal·lació d’autoconsum de 3 kW als parcs de 5 MW. Un àmbit que ofereix solucions d’autoconsum i generació per comercialitzar, un nínxol que harmonitzarà iniciatives de famílies, pimes, autònoms, parcs empresarials, ajuntaments, cooperatives, etc. amb un mateix denominador comú: aprofitar la generació fotovoltaica i el generós recurs solar de què disposem.

Notícies relacionades

 La jornada comptarà amb la participació de:

  • Albert Mases Pelegrí, delegat d’Anpier a Catalunya.

  • Fernando Ferrando, president de la Fundació Renovables.

  • Javier Garcia Breva, consultor expert en polítiques energètiques.

  • Miguel Ángel Martínez-Aroca, president d’Anpier.

  • Antoni Cañete, president de Pimec.

  • Assumpta Farran, directora de l’Institut Català d’Energia.

L’entrada a la jornada serà lliure fins a completar l’aforament, prèvia inscripció fent clic aquí