Robatoris

Detingut per robar dues refugiades d’Ucraïna mentre dormien en un hotel d’Alacant

El lladre va accedir per la finestra de les habitacions i va ser descobert per una de les víctimes quan fugia amb efectes sostrets

Detingut per robar dues refugiades d’Ucraïna mentre dormien en un hotel d’Alacant
2
Es llegeix en minuts

Dues de les 27 famílies refugiades d’Ucraïna que estan acollides en un hotel d’Alacant i que reben assistència de la Creu Roja van ser assaltades el cap de setmana passat mentre dormien per un lladre de 22 anys que la Policia Nacional va poder detenir. La major part dels efectes sostrets van ser recuperats, ja que el lladre va ser sorprès in fraganti, però els diners no es van poder localitzar, per la qual cosa els investigadors no descarten que actués amb un còmplice que va fugir del lloc abans que arribés la Policia.

Els robatoris es van cometre cap a dos quarts de cinc de la matinada de dissabte passat a les habitacions que donen al carrer a l’Hotel Daniya, a l’avinguda de Dénia. Segons han explicat a aquest diari les dues dones afectades, totes dues estaven dormint amb els seus fills quan el lladre va entrar per la finestra.

Inicialment va entrar a l’habitació d’una de les dones i es va apoderar d’una tauleta, un telèfon mòbil i el bolso de la víctima, amb uns 150 euros i 700 corones txeques, targetes bancàries i altres efectes personals. La víctima reconeix que ni es va assabentar de la presència del lladre, que va accedir per la finestra.

Després d’aquest primer robatori, el lladre va sortir per la finestra i poc després va accedir a una altra habitació, on també dormia una refugiada d’Ucraïna amb la seva filla. El lladre, que anava en mitjons presumiblement per no fer soroll, li va sostreure dos telèfons i la víctima, segons ha relatat a aquest diari amb l’ajuda d’una intèrpret, es va despertar, però només va tenir temps de «veure un home que sortia per la finestra i vaig començar a cridar».

Els crits van alertar la seva veïna d’habitació, que es va despertar i va sortir el cap per la finestra, que estava oberta malgrat que la va deixar tancada. Aquesta dona també va començar a cridar per saber si hi havia algú en perill i va veure que una persona jove fugia del lloc. Va sortir al passadís de l’hotel i es va trobar amb l’altra víctima, que havia vist el lladre sortir, i les seves característiques eren les de la persona que ella havia vist fugir. A continuació, va tornar a la seva habitació i va descobrir que també li havien robat a ella.

Notícies relacionades

Diverses persones van sortir de l’hotel i, juntament amb un taxista que passava pel lloc, van poder localitzar als voltants el noi, que finalment va ser detingut pels robatoris malgrat que va al·legar davant la Policia que havia quedat amb una persona per vendre una bicicleta. El noi, al ser descobert, no va marxar del lloc perquè s’havia deixat sota un cotxe una motxilla amb la documentació i les sabates.

Els efectes sostrets, tret dels 150 euros, van ser recuperats i tornats a les dues dones, tot i que un dels telèfon estava trencat a causa d’un cop. Les dues víctimes s’han queixat de la falta de col·laboració d’un empleat de l’establiment, que tampoc no s’ha interessat pel que els ha passat. Aquestes famílies estan allotjades en un programa del Govern per als refugiats d’Ucraïna que supervisa la Creu Roja.