Associació Celíacs de Catalunya

Menys d’un 1% d’establiments a Catalunya és apte per a celíacs

Dels 37.000 establiments catalans, 323 estan acreditats gratuïtament per l’associació

Menys d’un 1% d’establiments a Catalunya és apte per a celíacs
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Associació Celíacs de Catalunya ha advertit aquest dilluns durant una roda de premsa celebrada amb motiu del dia internacional de la celiaquia que menys d’un 1% dels establiments de restauració a Catalunya és apte per a persones celíaques.

Dels 37.000 establiments catalans, 323 estan acreditats gratuïtament per l’associació com a aptes per a celíacs, cosa que representa un 0,85% del total, ha informat l’associació en un comunicat.

L’entitat atribueix el percentatge a l’«escassa» informació que l’administració pública facilita als restauradors sobre aquest àmbit i a l’incompliment de les normatives europees respecte a això.

Campanya per a l’acreditació

Notícies relacionades

L’associació ha llançat la campanya «La celiaquia es combat a la taula» per incentivar els restauradors a acreditar els seus establiments com a segurs per a celíacs, i les administracions perquè intensifiquin el control de les normatives europees en la restauració.

L’agrupació ha creat el Projecte Restauració per formar gratuïtament restauradors interessats a cuinar per a celíacs i a acreditar els seus establiments; i per informar el col·lectiu celíac sobre el risc de menjar en restaurants no acreditats i les gestions de reclamació si es contaminen en un establiment.