Aliments

Alerten de l’augment de les anèmies en dones a causa de les dietes veganes i vegetarianes

Els experts detallen que un 30% de les dones en edat fèrtil sagna abundantment i un 70% d’elles té anèmia

Alerten de l’augment de les anèmies en dones a causa de les dietes veganes i vegetarianes
1
Es llegeix en minuts

Les dietes veganes i vegetarianes estan causant cada vegada més anèmies per dèficit de ferro en dones en edat fèrtil, tot i que la sagnia menstrual abundant continua sent la primera causa d’aquest problema, segons la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO).

Els experts detallen que un 30% de les dones en edat fèrtil tenen sagnia abundant i un 70% d’elles té anèmia al document presentat aquest dijous en què posen al dia l’evidència científica d’aquesta patologia en la població femenina en general.

En les recomanacions, aposten per una profilaxi adequada, un diagnòstic precoç i un estudi i tractament de l’anèmia correcte, ja que les causes són diverses i les diferents maneres d’abordar-les en depenen.

Segons la SEGO, el dèficit de ferro està relacionat en més de la meitat dels casos amb l’anèmia i condueix a efectes nocius en la salut general de les dones, fins i tot abans que aparegui.

Entre els motius que provoquen aquest dèficit de ferro, els ginecòlegs i obstetres alerten que les dietes vegetarianes i veganes constitueixen una causa cada vegada més freqüent del desenvolupament d’una anèmia ferropènica (per dèficit de ferro) en la dona en edat fèrtil.

Notícies relacionades

L’informe insisteix que les dones gestants tenen més necessitat de ferro per completar les necessitats fetals i placentàries, així com per compensar la pèrdua de sang que es produeix durant el part.

En aquest sentit, la Societat recorda que, segons l’OMS, el 42% de les gestants pateixen anèmia en algun moment de l’embaràs.

Temes:

Nutrició Dones