Blanquerna-URL

Com triar la millor universitat i aconseguir més oportunitats d'inserció laboral

La institució cofundadora de la Universitat Ramon Llull compta amb 16 titulacions de grau i 4 de doble grau, a més de 45 titulacions de màster, postgrau i doctorat

Els principals indicadors sobre ocupació com l'AQU de l'any 2020 reflecteixen que, després de cursar els estudis, l'ocupabilitat és del 95%

Blanquerna-URL és una de les universitats que més projecció laboral ofereix als seus estudiants

Blanquerna-URL és una de les universitats que més projecció laboral ofereix als seus estudiants

4
Es llegeix en minuts

Més de 700.000 alumnes estan cursant estudis de Batxillerat aquest curs a Espanya, segons les dades del Ministeri d’Educació i Formació Professional. Una part important, els que es troben a segon de Batxillerat, decidiran aquest any quin serà el següent pas en la seva trajectòria formativa. Alguns triaran la Formació Professional i d’altres s’enfrontaran a l’EBAU per accedir a la universitat.

En qualsevol dels dos casos, però sobretot en l’ensenyament universitari, és fonamental tenir clar què estudiar i on fer-ho. Aquests dos factors seran clau a l’hora d’aconseguir l’èxit acadèmic i una formació que posteriorment ofereixi millors oportunitats per a la incorporació al mercat laboral.

Amb més de 70 anys d’experiència, Blanquerna-URL és una de les millors opcions per als que prenguin la decisió de cursar estudis en una universitat amb una formació de qualitat i que assoleixi un índex més elevat d’inserció laboral. Aquesta universitat, que va ser una de les institucions fundadores de la Universitat Ramon Llull el 1991, compta amb tres facultats situades a les zones més emblemàtiques de Barcelona i és l’única universitat privada catalana reconeguda com CEI (Campus d’Excel·lència Internacional).

¿Què es pot estudiar a Blanquerna-URL?

Blanquerna-URL compta amb una oferta de 16 graus i 4 dobles graus, a més de 45 estudis de màster, postgrau i doctorat i 33 titulacions oficials. Les seves tres facultats ofereixen titulacions en l’àmbit de l’educació, l’esport, la salut, la comunicació i les relacions internacionals. ¿Quines titulacions de grau s’ofereixen?

·  Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport: Aquest centre ofereix les titulacions de grau en Psicologia, en Logopèdia, Educació Infantil, Educació Primària, Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Gestió Esportiva i titulacions de doble grau com el grau en Psicologia i Logopèdia, Educació i Psicologia i el d’Educació Primària i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

·  Facultat de Ciències de la Salut: Ofereix els graus en Infermeria, Fisioteràpia, Nutrició Humana i Dietètica i Farmàcia.

·  Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals: Ofereix els graus en Comunicació Audiovisual, Periodisme i Comunicació Corporativa; Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, Digital Media, Relacions Internacionals, el Grau a Global Communication Management i el Doble Títol en Periodisme i Comunicació Corporativa i en Relacions Internacionals.

Un model que acompanya a l'alumne

El model de Blanquerna-URL està orientat en l'acompanyament de l'alumnat al llarg de la seva etapa acadèmica i a 'posteriori'. Un element clau i distintiu de la formació de Blanquerna-URL són els seminaris. En ells, grups d'uns dotze estudiants guiats per un tutor posen en pràctica els coneixements adquirits reproduint situacions reals del món professional.

A través de la reflexió i el treball en equip, els estudiants potencien les seves habilitats comunicatives i organitzatives. Els seminaris permeten descobrir perfils professionals diferents del sector i els permet simular situacions que hauran d’enfrontar en el futur.

Més enllà dels seminaris, Blanquerna-URL també entén que una part de l’èxit formatiu és educar l’alumnat en les humanitats per adquirir una visió holística de la seva professió i entendre la realitat. La literatura, la història del pensament, la filosofia, l’antropologia i l’ètica els permeten treballar l’actitud en situacions que es trobaran en el futur.

La internacionalització i l’ús de la tecnologia també són pilars del seu model educatiu. En el primer camp, la universitat facilita als seus estudiants la possibilitat de tenir una experiència a l’estranger i, en el segon, Blanquerna-URL aposta per posar a disposició de l’alumnat l’última tecnologia i les tècniques més actualitzades perquè, quan accedeixin al mercat laboral, estiguin familiaritzats amb les tècniques que es fan servir i les últimes tecnologies.

Una inserció laboral d’èxit

Blanquerna-URL aposta per la inserció laboral dels seus alumnes des de l’etapa acadèmica. El centre compta amb més de 2.300 convenis amb empreses i institucions on els seus estudiants poden realitzar pràctiques. En algunes titulacions es comença des del primer any i, en altres, durant tercer. A més, el centre ofereix la possibilitat de fer més pràctiques optatives durant el seu últim any.

Precisament, molts alumnes que han finalitzat els seus estudis al centre han trobat la seva primera feina a l’empresa on han fet pràctiques. Segons les dades de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), els graus de Blanquerna-URL obtenen un índex d’inserció laboral elevat. Els estudis d’Educació Infantil i Primària lideren l’índex d’ocupació amb un 96,5% en el primer cas i un 95% en el segon. Psicologia va obtenir un 90%, Logopèdia un 91%, Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport un 94,4%

Tot això també se sustenta amb una potent comunitat d’Alumni, que compten amb una borsa de treball en què els exalumnes, que continuen connectats, poden compartir i trobar ofertes, a més d’obtenir assessorament laboral des de la seva primera inserció al mercat laboral i durant tota la seva vida professional.

¿Vols més informació sobre Blanquerna-URL?

Omple el formulari adjunt i rebràs una guia completa sobre les titulacions de Blanquerna-URL i totes les dades necessàries per apostar pel seu model de formació.

Sessions informatives a les facultats de Blanquerna-URL

El 3 de febrer es portarà a terme la primera de les cinc sessions informatives que Blanquerna-URL ofereix per conèixer el campus, les seves instal·lacions, als seus professors i les diferents titulacions. Aquestes sessions inclouen una xerrada sobre qüestions relacionades amb els graus com les beques, les pràctiques o els convenis amb empreses i una visita a les seves instal·lacions i equipaments. Les tres facultats oferiran les seves sessions informatives a partir de les 17.30 h.

Les següents sessions seran:

·  Dissabte 26 de març

·  Dissabte 30 d’abril

·  Dimarts 21 de juny

·  Dimarts 12 de juliol

Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals

Facultat de Ciències de la Salut

Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport