EL TEMPS DEMÀ

Previsió de neu a 500 metres d’alçada al Pirineu

  • Es produiran gelades febles i les temperatures mínimes no presentaran grans canvis. Hi haurà ratxes de vent molt fort a la zona de l’Empordà, el sud de Tarragona i cotes altes del Pirineu.

Previsió de neu a 500 metres d’alçada al Pirineu

ACN / MARTA LLUVICH

1
Es llegeix en minuts

La neu continuarà sent la protagonista de la jornada de demà. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) es preveu un descens de la cota de neu als 500 metres al Pirineu i, a primeres hores, a la serralada Cantàbrica central, i ratxes de vent molt fortes al Pirineu, a les dues zones de l’Empordà, l’entorn del baix Ebre, el sistema Central i les Balears.

A començament de setmana s’aproximarà un sistema frontal poc actiu que, a l’extrem nord peninsular deixarà el cel ennuvolat o tapat amb precipitacions intermitents que seran més abundants a l’oest de Galícia. De forma més feble i dispersa, també s’esperen algunes precipitacions febles a l’altiplà Nord, l’alt Ebre i els sistemes Central i Ibèric i, aïlladament, a zones veïnes i el Penibètic.

A les Balears hi haurà intervals de núvols i xàfecs dispersos amb alguna tempesta ocasional, més probables a Menorca, amb tendència a remetre. A la resta de la Península s’esperen intervals de núvols, predominant el cel poc ennuvolat en el terç sud i Alborán.

Baixa la cota de neu

Notícies relacionades

La cota de neu se situarà als 700-1.000 metres al Pirineu Occidental, a la zona pirinenca catalana entre 500-800 metres, pujant a la tarda als 1.600-1.800. Al Pirineu, cel ennuvolat amb precipitacions a primeres hores i novament a la tarda, més freqüents al sector occidental i sobretot al vessant nord. A la resta, intervals de núvols predominant els mitjans i alts.

Les temperatures aniran en augment però es poden produir gelades febles en zones muntanyoses, que seran més intenses al Pirineu. Les temperatures mínimes no presentaran canvis, amb les màximes en ascens menys al nord-est, on no variaran. També hi haurà gelades febles en altres punts de l’interior de la meitat nord de Catalunya. Vent de l’oest i el nord-oest moderat, amb intervals de vent fort i ratxes molt fortes a l’Empordà, el sud de Tarragona i les cotes altes del Pirineu, sobretot durant la primera meitat del dia.

Temes:

Neu Pirineus