Per simulació de delicte

Un jutge obre diligències contra la falsa víctima de Malasaña

El cas es podria dirimir en un judici de faltes, que podria celebrar-se en uns mesos

BARCELONA 2016 /02/23 Politica Presa de possessió de la Comissió Jurídica Assessora. Saló de Sant Jordi del Palau de la Gener

BARCELONA 2016 /02/23 Politica Presa de possessió de la Comissió Jurídica Assessora. Saló de Sant Jordi del Palau de la Gener / JoanCortadellas (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat d’Instrucció número 52 de Madrid ha obert diligències prèvies contra el jove que va denunciar haver patit la falsa agressió homòfoba de Malasaña (Madrid) per la presumpta comissió d’un delicte de simulació de delicte. L’obertura de diligències prèvies es produeix després de rebre l’instructor l’atestat policial amb les dades aportades després de confessar el noi que havia falsejat el seu testimoni per evitar que la seva parella descobrís una infidelitat.

Aquest mateix jutge ja va obrir diligències quan va rebre l’informe de lesions de la suposada agressió que assegurava haver patit el denunciant al portal de casa seva del barri de Malasaña en mans de vuit homes encaputxats, una història que va resultar ser falsa.

El cas va fer un gir per complet després que la falsa víctima confessés a la Policia que va interposar una denúncia simulada a instàncies del seu nòvio, que desconeixia l’ocorregut, i per ocultar-li que les laceracions que tenia al gluti van ser fruit d’una pràctica masoquista consentida amb dos homes més.

Les diligències s’obren per una simulació de delicte, que implica multa d’entre sis i 12 mesos. El cas es podria dirimir en un judici de faltes, que podria celebrar-se en uns mesos.

Notícies relacionades

L’article 456 del Codi Penal estableix que el delicte de denúncia falsa es refereix als que, «amb coneixement de la seva falsedat o temerari menyspreu envers la veritat, imputessin alguna persona fets que, si fossin certs, constituirien una infracció penal, si aquesta imputació es fes davant un funcionari judicial o administratiu que tingui el deure de procedir al seu esbrinament» respon el penalista.

Mentre que l’article 457 del Codi Penal es refereix «al que, davant algun dels funcionaris assenyalats a l’article anterior, simulés ser responsable o víctima d’una infracció penal o en denunciés una d’inexistent, la qual provoqués actuacions processals, serà castigat amb la multa de sis a 12 mesos».