Disputa familiar

Itàlia investiga el segrest del nen que va sobreviure a l’accident de telefèric de Mottarone

  • L’avi, aprofitant una visita autoritzada per la tutora del menor, es va emportar el petit a Israel

Itàlia investiga el segrest del nen que va sobreviure a l’accident de telefèric de Mottarone
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un tribunal italià ha iniciat una investigació pel delicte de segrest agreujat contra Smhuel Peleg, l’avi matern de l’Eitan, el nen de 6 anys que van sobreviure a la tragèdia de Mottarone, ocorreguda el maig passat quan un telefèric es va precipitar al buit a la regió de Stressa, en la qual van morir 14 persones.

La tieta paterna i tutora legal del nen, Aya Biran, ha acudit aquest dilluns als jutjats per sol·licitar l’alerta de segrest infantil que recull la Convenció Internacional de la Haia, després que fa dos dies Peleg, aprofitant una visita autoritzada, s’emportés el menor fins a Israel en un vol privat. Els advocats de Peleg han argumentat que el seu client va actuar «per impuls» i «preocupat per la salut del seu net», després que les autoritats italianes rebutgessin els seus intents per representar al costat matern del menor en els processos civils per la seva custòdia, explica el diari ‘La Repubblica’. «Posem-nos a la pell d’un home que tràgicament perd cinc familiars en un país estranger, amb qui els metges no parlen i els advocats diuen que el procés civil per a la protecció de l’Eitan es va fer de manera resumida», justifica la defensa. «Treballarem perquè es reconeguin els drets de la família materna. Després d’això, confiem que Shmuel tornarà a tenir confiança en les institucions italianes i ens hi comprometrem», afegeix.

Notícies relacionades

No obstant, és probable que les autoritats israelianes hagin de portar a terme la devolució del menor a la seva tutora legal a Itàlia, després que Israel subscrigués el 1991 la legislació contra el segrest de menors d’edat de la Convenció de la Haia, segons han apuntat experts del Ministeri d’Exteriors d’Israel, a la cadena de televisió Channel 12.

A mitjans del mes de maig passat, catorze persones, entre les quals cinc de nacionalitat israeliana, van morir al desplomar-se un telefèric als voltants de la localitat italiana de Stresa, a prop de la frontera italiana amb Suïssa. Tres persones van ser detingudes per desactivar a propòsit el fre d’emergència de l’aparell pels problemes de manteniment que suposava l’arranjament del sistema. Si bé dos han sigut posats en llibertat provisional, estan sent investigats com a presumptes responsables d’homicidi múltiple i lesions per negligència.