A Ourense

En estat crític una menor atacada per un amic «per veure què se sentia»

Coche de la Guardia Civil

Coche de la Guardia Civil / Carlos Castro / EP (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

La nena de 14 anys presumptament atacada per un altre menor de 13 que va voler saber «què se sentia», segons les seves pròpies paraules, es troba en estat crític al Complex Hospitalari Universitari d’Ourense (CHUO), han informat fonts del cas, després de caure ahir dijous des del segon pis d’un domicili d’O Carballiño.

El noi va trucar passades les vuit de la tarda al 112 amb l’avís que havia «matat la seva amiga», per això de seguida van rebre l’alerta tant els serveis mèdics com la Guàrdia Civil. El noi, segons ha transcendit, va comentar que volia saber «què se sentia».

L’Ajuntament d’O Carballiño ha convocat per a aquest dissabte una concentració per «expressar la consternació i repulsa pel greu succés de violència ocorregut ahir a la nostra vila», han assenyalat en la nota enviada des del consistori.

El menor va ser traslladat a la Unitat de Psiquiatria del complex hospitalari d’Ourense i la Fiscalia ha informat que, en cas que s’evidenciï que pateix un trastorn de conducta greu, podria promoure el seu ingrés al centre de menors Montealegre, a la ciutat.

La Guàrdia Civil va trobar una barra de ferro al domicili i indaga si el noi va colpejar la seva amiga al cap, perquè la menor va perdre massa encefàlica.

Notícies relacionades

Els joves havien quedat aquella mateixa tarda i, en un moment determinat, es van traslladar a la vivenda del noi per motius que no s’han aclarit. Un cop allà, pot ser que tanqués la víctima i l’ataqués amb una barra de ferro que ha sigut trobada al domicili. A partir d’allà, s’investiga si la menor va caure del balcó a l’intentar escapar o si el presumpte agressor la va empènyer. Paral·lelament, es tracta d’aclarir si la ferida lleu superficial que presentava l’adolescent al pit, que podria haver sigut realitzada amb un objecte punxant, va ser autoinfligida o causada per la menor en defensa pròpia.

Per la seva part, la Fiscalia de Menors ha incoat el corresponent expedient de protecció dels dos menors, víctima i presumpte autor dels fets, a fi de determinar si es troben en una situació de risc que justifiqui l’adopció d’alguna mesura. En tot cas, no es pot procedir a l’obertura d’una causa penal perquè són menors de 14 anys.