El seu pla és començar a l’octubre

BioNTech inicia el compte enrere per vacunar nens d’entre 5 i 11 anys

«Ja en les pròximes setmanes presentarem els resultats del nostre estudi i sol·licitarem l’autorització de la vacuna per a aquesta franja d’edat, també aquí a Europa»

Ja s’està preparant la producció i la vacuna serà la mateixa però amb una dosificació menor

A nurse holds a vial containing the Pfizer BioNTech Covid-19 vaccine during a vaccination campaign at the  Centre Hospitalier Bretagne Atlantique  (CHBA) hospital on January 7  2021  in Vannes  western France  as part of France s national vaccination campaign to fight against the spread of the novel coronavirus  (Photo by LOIC VENANCE   AFP)

A nurse holds a vial containing the Pfizer BioNTech Covid-19 vaccine during a vaccination campaign at the Centre Hospitalier Bretagne Atlantique (CHBA) hospital on January 7 2021 in Vannes western France as part of France s national vaccination campaign to fight against the spread of the novel coronavirus (Photo by LOIC VENANCE AFP) / Loic Venance

1
Es llegeix en minuts

Els fundadors de la biofarmacèutica alemanya BioNTech, desenvolupadora junt amb la farmacèutica nord-americana Pfizer d’una de les vacunes contra la Covid-19, compta amb poder administrar el seu preparat ja a partir de mitjans d’octubre també a nens menors d’entre 5 i 11 anys.

«Ja en les pròximes setmanes presentarem a les autoritats d’arreu del món els resultats del nostre estudi en relació amb els menors d’entre 5 i 11 anys i sol·licitarem l’autorització de la vacuna per a aquesta franja d’edat, també aquí a Europa», va assegurar la cofundadora de BioNTech, Özlem Türeci. En declaracions a ‘Spiegel’, que avança avui el setmanari, va afegir que ja s’està preparant la producció i que la vacuna serà la mateixa, però amb una dosificació menor.

Notícies relacionades

El cofundador de BioNTech, Uğur Şahin, va precisar que els resultats de l’estudi ja estan sobre la taula i només han de ser preparats ara per a les autoritats reguladores. Així mateix, per a final d’any s’espera tenir disponibles les dades d’estudi en relació amb menors a partir dels sis mesos d’edat.

Alhora, els dos fundadors de BioNTech van instar a fer el possible en les pròximes setmanes per convèncer els indecisos dels beneficis de la vacuna. «Com a societat encara ens queden uns 60 dies per evitar un dur hivern» i «hauríem de fer el possible en aquests dos mesos per mobilitzar com més persones millor», va dir Şahin. Türeci va remarcar que «cada persona addicional vacunada ajuda». «No hauríem de resignar-nos-hi», va apel·lar.

Temes:

Nens Coronavirus