Mor un bomber forestal a l’incendi de Sierra Bermeja

  • Pertanyia a la guàrdia d’Almeria AE214, amb 44 anys i amb les inicials C. M. H.

  • La Junta d’Andalusia obrirà una investigació per conèixer les causes del succés

Mor un bomber forestal a l’incendi de Sierra Bermeja

Alex Zea

2
Es llegeix en minuts

Un bomber forestal ha mort durant les tasques d’extinció de l’incendi desencadenat ahir a la nit a Sierra Bermeja (Màlaga). Pertanyia a la guàrdia d’Almeria AE214, tenia 44 anys i les inicials C. M. H., segons ha confirmat la consellera d’Agricultura de la Junta d’Andalusia, Carmen Crespo, que va assenyalar que aquest bomber comptava amb sis anys d’experiència i treballava en les tasques de contenció i extinció del foc.

«Es poden imaginar el dolor i la tristesa que regna al lloc de comandament i en tot el pla Infoca d’Andalusia», ha transmès la consellera Carmen Crespo. «S’ha iniciat una investigació per aclarir les causes d’aquest terrible succés», va indicar que aquest home «ha mort en acte de servei pels andalusos i li devem un reconeixement públic». «Que s’investiguin les causes i si és un incendi provocat que caigui tot el pes de la llei sobre les persones que l’han produït», ha sentenciat la consellera.

L’home es va separar del grup per la zona de Peñas Blancas, segons ha pogut saber aquest diari, on va quedar atrapat per les flames.

La consellera va confirmar les enormes dificultats que s’estan trobant els efectius del Pla Infoca en les tasques d’extinció i va recalcar que els mateixos efectius d’Infoca confirmaven que «és un incendi molt perillós» i recalcant que molts assenyalaven que «mai havien vist flames tan altes».

Quant a l’evolució de les flames, Carmen Crespo ha informat que la situació encara és complexa i que «s’està avaluant com procedir» durant la nit. «No es pot dir que tinguem l’incendi amb més benefici al respecte».

Notícies relacionades

El 112 va rebre el primer avís per la presència de foc en els termes municipals de Genalguacil i Jubrique a les 21.37 hores d’aquest dimecres, pel que el Servei d’Emergències va alertar al Centre Operatiu Provincial (COP) d’Infoca, el Consorci Provincial de Bombers de Màlaga, el Grup d’Emergències d’Andalusia (GREA), la Guàrdia Civil i la Policia.

Des d’aleshores es continua treballant sense parar en l’extinció de les flames, que han afectat també Estepona i Benahavís. Hi ha més de 2.000 hectàrees afectades i gairebé mil persones han sigut evacuades al llarg del dia. Les fortes ratxes de vent, la humitat i la complexitat del terreny estan dificultant en gran manera la tasca dels bombers forestals.

Temes:

Bombers