Joan Josep Omella

Els bisbes demanen no convertir la renúncia de Solsona en una «novel·la morbosa»

  • La renúncia de Novell s’ha lligat a una relació sentimental amb una dona

  • També s’ha relacionat amb exorcismes i teràpies de conversió homosexual

El obispo Xavier Novell saluda a los fieles en el Palau Episcopal de Solsona

El obispo Xavier Novell saluda a los fieles en el Palau Episcopal de Solsona / Bcn

1
Es llegeix en minuts

El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat no convertir en una «novel·la morbosa» el cas del bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, la renúncia del qual s’ha lligat a una relació sentimental amb una dona i s’ha relacionat amb exorcismes i teràpies de conversió homosexual.

«El que em fa mal a mi és que la gent inventa i ha sentit una cosa, una altra i van fent un relat una mica morbós, jo crec que cal respectar la intimitat de les persones i al costat d’això afegir que davant d’una persona que té les seves raons per deixar el seu ministeri o en una família quan arriba un moment i es divorcien, el que cal fer és respectar i no fer d’això una novel·la morbosa i destrossar les persones», ha remarcat Omella en declaracions a la premsa aquest dijous a la seu de la CEE, a Madrid.

Notícies relacionades

El cardenal arquebisbe de Barcelona ha assegurat que «no sabia absolutament res» i que el «va sorprendre la notícia, com a tothom». A més, ha assenyalat que comparteix «el dolor de la seva família i de l’Església de Solsona», on han quedat «tocats».

També ha indicat que «no» ha parlat amb el ja exbisbe de Solsona davant les recents informacions publicades sobre els motius de la seva renúncia però ha explicat que «el dia que va passar tot això» li va enviar «un correu» oferint-li l’ajuda de l’Església i Novell li va contestar agraint-li aquesta oferta d’ajuda.