Hospital d’Arrixaca

Un nadó de 13 dies pateix una fractura de crani al caure de la incubadora a Múrcia

Els pares tenen dret a percebre una indemnització de 1.420 euros de l’SMS per l’anormal funcionament del servei públic sanitari

baby-2553563 1920

baby-2553563 1920

1
Es llegeix en minuts

Els pares d’un nadó de 13 dies de vida que va patir una fractura de crani al caure de la incubadora de la Unitat de Nounats de l’hospital Virgen de l’Arrixaca de Múrcia tenen dret a percebre una indemnització de 1.420 euros del Servei Murcià de Salut (SMS) per l’anormal funcionament del servei públic sanitari.

Aquesta és la conclusió a la qual arriba el Consell Jurídic de la Regió de Múrcia (CJRM) en el dictamen que ha emès a instàncies de la conselleria de Salut i que coincideix amb la proposta d’estimació parcial de la reclamació feta per l’instructor de l’expedient incoat en l’SMS.

L’informe considera acreditada la relació de causalitat entre el mal pel qual van reclamar els pares i el funcionament del servei públic, que qualifica d’«anòmal».

Aquest òrgan consultiu de l’administració assenyala que l’accident es va produir el 19 d’octubre del 2018, quan el nadó va lliscar des de la incubadora i va caure a terra perquè una de les portes estava trencada. Per tant, la incubadora, no estava en les degudes condicions.

Notícies relacionades

En la seva reclamació, els progenitors van reclamar a l’SMS 10.000 euros pels danys físics patits pel nen i 8.000 per danys morals, aquests últims, pel tràngol viscut per l’accident i per altres motius.

El CJRM proposa que la indemnització pel primer concepte es limiti a 1.420 euros, mentre que descarta la corresponent a danys morals al declarar que els motius en els quals es va sustentar la seva sol·licitud no tenen prou entitat per ser indemnitzables.

Compartir l’article

Temes:

Múrcia