Campanya de vacunació

Salut estudia fer descomptes als vacunats en concerts i teatres

Salut estudia fer descomptes als vacunats en concerts i teatres
2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Departament de Salut està buscant incentius per aconseguir que es vacunin el milió de persones que encara queden per immunitzar a Catalunya. Així ho ha afirmat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, que ha admès que «cal buscar una fórmula justa» per no discriminar ningú en una entrevista a Catalunya Ràdio. Entre altres estratègies, ha explicat que el Departament està estudiant oferir descomptes per anar al teatre, a concerts o altres activitats culturals; i també a albergs juvenils. I ha assegurat que s’estudiaran totes les vies possibles per aconseguir que el major nombre de gent es vacuni a Catalunya.

Aquesta iniciativa ja la va proposar a finals d’agost el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, que va afirmar que eren necessàries mesures de «discriminació positiva» per incentivar la població a vacunar-se amb la possibilitat d’accedir a restaurants o actes culturals amb algun descompte. I també s’ha plantejat utilitzar el certificat de vacunació, també proposat anteriorment per Padrós, per accedir a activitats culturals i a la restauració.

De fet, el cap de Malalties Infeccioses del Hospital de la Vall d’Hebron, Benito Almirante, troba millor demanar el certificat Covid per accedir a determinats espais que no oferir descomptes als qui estiguin vacunat. «La vacunació ha de ser un compromís de cadascun dels membres de la ciutadania, per a si mateixos i per a la resta. Aquest compromís no hauria d’estar lligat a cap incentiu», opina Almirante.

Una altra cosa diferent és el certificat Covid, diu, perquè, tot i que pot resultar discriminatori en algunes situacions, ara mateix «el que no està vacunat és perquè no vol i ha de tenir en consideració que la seva activitat comporta riscos». «És més raonable el passaport Covid que no la reducció del preu d’una entrada. Tenint en compte la problemàtica de la malaltia, té més significat el certificat que oferir descomptes», valora aquest infectòleg.

A la recerca del milió

Cabezas ha explicat també que es buscaran aquestes persones que encara no estan immunitzades: «Que no s’estranyin si reben una trucada a casa», ha advertit. Així mateix, només diumenge ja es van fer 40.000 trucades i, segons ha afirmat, les continuaran fent per descobrir per què no s’han vacunat i per oferir la informació a qui la necessiti.

Cabezas ha justificat que es tenen totes les eines a l’abast per poder vacunar-se i aconseguir la immunitat: «Hem de fer la vacuna molt accessible: tenim la cita prèvia i també la vacunació sense cita. És molt fàcil, és gratis i és molt a prop. Sisplau, vacuna’t per a tu i per als del teu al voltant», ha declarat Cabezas.

De 20 a 35 anys

Notícies relacionades

També ha afirmat que un dels col·lectius en què encara falta més percentatge per vacunar és la franja dels 20 als 35 anys. Així, Salut està buscant la manera de fer-los arribar el missatge: «a través de persones referents per a aquestes edats». Cabezas ha posat com a exemple un vídeo amb la nedadora Ona Carbonell i ha afegit que s’estan buscant altres ‘influencers’ per captar l’atenció del públic més jove.

També ha afirmat que s’instal·laran punts de vacunació a les universitats. Aquest dimecres començarà a funcionar un punt a la Universitat Autònoma de Barcelona, i en les següents setmanes també n’hi haurà en altres campus, segons ha avançat la secretària de Salut Pública.