Canvi de temps

Catalunya patirà aquest setembre més mosquits que en tot l’estiu

  • Les pluges i la calor augmentaran la població d’aquests insectes, segons la patronal de control de plagues

Catalunya patirà aquest setembre més mosquits que en tot l’estiu
1
Es llegeix en minuts

L’Associació d’Empreses de Control de Plagues de Catalunya (ADEPAP) alerta que les pluges de finals d’agost i de principis de setembre i la pujada de temperatures faran aparèixer amb força les plagues de mosquits a Catalunya.

En un comunicat, l’associació explica que l’escassetat de pluges durant la major part de l’estiu ha fet que hi hagués menys mosquits dels previstos, però el president de l’ADEPAP, Quim Sendra, ha avisat que «en els pròxims 10 o 12 dies veurem més mosquits que en tot l’estiu». «Fins a finals d’agost ha plogut tan poc que el terra ha absorbit tot l’aigua i això ha evitat que les larves poguessin desenvolupar-se», ha afegit el president de l’ADEPAP.

L’associació també ha destacat que les plagues de rates han sigut les més nombroses aquest estiu per les restriccions de mobilitat que han fet que hi hagués menys gent als carrers. Aquests rosegadors, més grans i més agressius que de costum, han sigut vistos en entorns urbans on no se solien veure.

Sendra ha recordat que «les plagues de rates són molt nocives per a la salut ambiental», ja que poden transmetre malalties als humans.

També han volgut remarcar que un estudi del consorci d’investigació CBIG ha afirmat que hi ha variants de la Covid capaces d’infectar animals als quals abans no afectava.

Notícies relacionades

A causa de la sequera de l’estiu, l’associació s’ha trobat amb una gran incidència de vespes i plagues de mosca negra en llocs amb cabals abundants d’aigua.

Les plagues d’escarbats s’han mantingut i Sendra ha recomanat comptar amb els professionals perquè «alguns insecticides domèstics mal utilitzats poden arribar a ser un problema per a la salut de les persones».

Temes:

Pluges