Relleu episcopal

El bisbat de Solsona es desmarca dels motius pels quals Novell va presentar la seva renúncia

  • La diòcesi emet un comunicat en el qual no explica quin serà el futur del bisbe emèrit dins de la institució

El obispo Xavier Novell saluda a los fieles en el Palau Episcopal de Solsona

El obispo Xavier Novell saluda a los fieles en el Palau Episcopal de Solsona / Bcn

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El bisbat de Solsona (Lleida) s’ha desmarcat, aquest dilluns en un comunicat, dels motius que han portat al ja bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, a presentar la seva renúncia avui fa dues setmanes. Novell va deixar de ser bisbe de Solsona per una relació amb la psicòloga de Bages Silvia Caballol.

La diòcesi solsonina recorda que la decisió de Novell obeeix a «raons estrictament personals», i que la corroboració d’aquestes informacions «pertany al seu àmbit personal».

En el comunicat, el bisbat de Solsona assegura que, en comunió amb l’administrador apostòlic i bisbe de Vic, Romà Casanova, «continua pregant pel bisbe amb tota l’esperança posada en el Senyor». En tot cas, no es dona cap explicació sobre quin serà el futur del bisbe emèrit, Xavier Novell, dins del bisbat de Solsona.

Motius «estrictament personals»

Xavier Novell va anunciar, el passat 23 d’agost, la seva renúncia al càrrec de bisbe de Solsona. Ho feia per uns motius «estrictament personals» dels quals no donava més detalls. Ahir va transcendir que el motiu va ser que l’exbisbe manté una relació sentimental amb Silvia Caballol, una psicòloga i escriptora bagenca.

L’exprelat i la seva parella es porten 14 anys. Novell, que el 2010 amb 41 anys es va convertir en el bisbe més jove d’Espanya, en té 52 anys mentre Caballol va néixer el 1983 a Súria (Bages).

Notícies relacionades

La parella estaria vivint actualment a Manresa i l’exprelat ja estaria buscant feina en una cooperativa lleidatana ja que, a banda de la seva formació religiosa, és enginyer agrònom.

Novell va fer en els últims anys manifestacions d’un to conservador, com per exemple en la seva postura sobre l’homosexualitat, que van fer que fins i tot la comunitat LGTBIQ celebrés la seva dimissió, i també crítiques a l’avortament. D’altra banda, bisbes espanyols també li van retreure la seva postura respecte al moviment independentista, ja que ell mateix va anunciar que aniria a votar en el referèndum de l’1-O del 2017.