les ‘noves’ autopistes

31 quilòmetres d’embús a Catalunya el primer diumenge sense peatges

L’AP-7, tant nord com sud, registra les retencions més grans en l’operació tornada

Macanet de La Selva   05 04 2021  Autopista AP-7 llena para ir a Barcelona en la operacion retorno de semana santa  Autor  David Aparicio

Macanet de La Selva 05 04 2021 Autopista AP-7 llena para ir a Barcelona en la operacion retorno de semana santa Autor David Aparicio / David Aparicio

1
Es llegeix en minuts

El primer diumenge d’operació tornada sense peatges en bona part de les autopistes de Catalunya s’ha saldat amb una congestió de trànsit de 31 quilòmetres de longitud a l’autopista AP-7, en direcció sud, entre Fogars de la Selva i la Roca del Vallès. La caravana de vehicles, indicada en color vermell a la xarxa d’alertes del Servei Català del Trànsit, podria ser equiparable a la d’altres caps de setmana equivalents, però en aquesta ocasió no era factible atribuir el gruix principal de la causa de la retenció a la presència de les barreres de peatge.

Notícies relacionades

La mateixa AP-7, però en aquest cas en el tram al sud de Barcelona, ha registrat la segona retenció més gran de la jornada. En aquest cas era de 23,5 quilòmetres de longitud, al seu pas per Vilafranca del Penedès. La ruta alternativa, de pagament, l’anomenada autopista Pau Casals, ha sigut utilitzada d’una banda pels conductors, prou com perquè a l’altura de Viladecans hi hagués un quilòmetre de circulació lenta, res comparat amb el que ha passat a l’AP-7.

La situació viscuda aquest diumenge a la tarda a la xarxa viària catalana no es pot encara agafar com a patró del previsible per als pròxims mesos, però diferents estudis apunten que el final dels peatges pot situar molt sovint aquestes diverses autopistes a un pas del col·lapse, ja que es preveuen increments del trànsit del voltant del 20%, no necessàriament el cap de setmana, sinó també en dies feiners.